ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нечувана глоба за наш мобилен оператор!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 28.11.2018Коментари (17)12594
© Plovdiv24.bg
Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 37а, ал. 1 от ЗЗК (злоупотреба с по-силна позиция при договаряне) от страна на "А1 България“ ЕАД и наложи имуществена санкция на дружеството в размер на 804 340 лв.

Производството е образувано по искане на "Хенди-Тел“ ЕООД с твърдения за извършени нарушения по чл. 37а от страна на "А1 България“ ЕАД.

В хода на проучването по преписката е установено, че  на 22.08.2018г. ответното предприятие е прекратило с писмено предизвестие дългосрочните си търговски отношения с "Хенди-Тел“ ЕООД, като това поведение, както и посочените основания за прекратяване, представляват действие по злоупотреба с по-силна позиция на договаряне, което уврежда интересите на "Хенди-Тел“ ЕООД като по-слаба страна в правоотношението, а така също и интересите на крайните потребители, клиенти на предоставяните от търговския представител услуги.

Вследствие на загубата на правоотношението с телекомуникационния оператор, дружеството е застрашено от цялостно прекратяване на дейността си, тъй като то оперира на ексклузивна база с "А1-България“ ЕАД  и по този начин предприятието загубва съществена част от приходите си като продължаването на дейността на "Хенди-Тел“ ЕООД  в досегашния й вид е практически изключено.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
с .. . с. с.с .с с. с.с
+3
 
 
Мислих си преди време да слагам едно устройство в северна БГ за да има достъп до интернет. Местните викат че М-тел (А1 ( кон на Г7 )) губил обхват в продължение на една седмица обхвата ИЗОПЩО. Виваком винаги вината е в потребителя. Изборът е ваш.
0
 
 
И "Виваком "лъжат с мобилния интернет на ваучерите-4000 мегабайта на племенницата ми свършвали за една седмица.Това е обирджийство,трябва и "Виваком "да отнесат яка глоба !И те отдавна трябваше да са глобени !
на 28.11.2018 г.
+1
 
 
На това ли му викате нечувана глоба "804 340 лв" . Стига това смешно , ако беше евро пак е малко. А1 и Мтел са едно и също нещо и беше логично да сменят името . Но нали знаете вълка кожата си мени , но нрава не .:) Но имайки предвдид колко са зле другите оператори , мтел са сравнително приемливи , като изключим че ликвидираха близу и още няколко сравнително добри фирми , останалото е по-добре от Глобаком и Теленорката :D
Aнонимен
на 28.11.2018 г.
+2
 
 
A1 са същите, като Мтел. Смяната на името доведе до нова простотия. Пуснаха нов спортен канал и прехвърлиха на него италианското първенство и шампионска лига. Не признават старите договори на Мтел и задължават дългогодишните си клиенти да преподписват нови договори, за да гледат някакъв безсмислен канал. Този, който е измислил тази простотия е българин и очевидно е жестоко некадърен. В момента резултата е, че хоратя бойкотират канала и той върви, както би трябвало да бъде за всички абонати на А1. Не знам защо в България този мобилун оператор минаги дължи да прецаква редовните си клиенти. Скоро ну оказа, че отдавна не е номер едно по телефонни абонати, което не е изненада
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: