ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Не пуснаха Бенчо Бенчев да се прегледа в Турция, потвърдиха гаранцията от 50 000 лв.
Автор: Стоян Маджиров 15:29 / 08.11.2019Коментари (3)3451
© bTV
Районен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по делото за лично укривателство и държане на необезопасени огнестрелни оръжия и боеприпаси, по което подсъдим е Бенчо Бенчев.

В съдебното заседание защитата на подсъдимия каза, че на досъдебното производство са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия. Адвокатите поискаха делото да бъде върнато на държавното обвинение за отстраняване на допуснатите нарушения. Районен съд – Бургас отхвърли доводите на защитата като неоснователни и остави без уважение исканията на защитниците на подсъдимия за връщане на делото на държавното обвинение.

Относно непреведени документи, настоящият съдебен състав намери за безпредметно листи с изписан текст на гръцки език да бъдат преведени отново на български език, тъй като те представляват превод на чуждия език. Касае се за превод от български на гръцки език на документи предназначени за Република Гърция по издадената Европейска заповед за арест. По делото са налични и документите, преведени от турски език.

По отношение на доводите касаещи диспозитивите на обвинителния акт и конкретно описанието на деянията, вменени на подсъдимия като извършител, както и в какви форми са осъществени, съдът намери, че обвинението недвусмислено е описано с посочване на конкретни признаци. Направените възражения са преди всичко по съществото на делото, касаят материално-правни въпроси, които не следва да се обсъждат в разпоредително заседание, а само и единствено с окончателния съдебен акт. 

По отношение на твърдяното нарушение, че в гр. Истанбул се намират четири хотела с името "Рамада“, съдът намери и този довод за неоснователен.

Съдът не възприе логиката, че след като едно престъпление следва да се разследва от следовател, а друго от разследващ полицай, а в конкретния случай трите деяния по обвинителния акт са разследвани само от следовател, е налице нарушение на процесуалните правила. Нещо повече съдебната инстанция намери за напълно оправдано, с оглед сложността на делото, разследването да бъде извършено от магистрат-следовател.

Районен съд - Бургас не намери за основателен и довода за това, че Димитър Желязков е бил посочен в обстоятелствената част на обвинителния акт като свидетел и като обвиняем. По делото е посочено, че свидетелят е бил привлечен от Спецпрокуратурата и като обвиняем.

Районен съд – Бургас потвърди взетата мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер на 50 000 лв. спрямо Бенчо Бенчев. Съдът остави без уважение молбата на защитата за разрешаване на подсъдимия да напусне пределите на Република България за определен срок, за преглед и консултация в болница в гр. Истанбул, Република Турция. Настоящият състав намери искането за неоснователно, доколкото се касае за преглед и консултация в държава, която не е членка на ЕС и едно евентуално отклонение от разрешението на съда би удължило разглеждането на делото в неподходящ срок. Съдебната инстанция потвърди мярката за процесуална принуда "Забрана за напускане на пределите на Република България“. Делото продължава по общия ред, с изслушване на свидетели.


Още по темата: общо новини по темата: 49
24.06.2021 »
18.06.2021 »
13.07.2020 »
08.07.2020 »
17.02.2020 »
06.02.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.11.2019 г.
0
 
 
Oлицетворение на наглия,прост,олигарх от червената кочина.То дзурлата му е на идиот.И някой ще ме убеди,че тоя бил с бизнес нюх.Без куфарчета с пари и схема за бизнес,този идиот и пари за боя за косата си не може да изкара.Обикаля с к**ви и нарко босове,като Очите напред назад и сега невинен.Жив да го оплачеш червения борсук.Айде в пандиза с мангалите. Бенчо..ба*ти говеждото име.Селски идиот.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: