ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Най-голямата сделка в най-новата българска корпоративна история е факт!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:48 / 31.07.2020Коментари (0)7340
©
VIVACOM става част от водещия телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа - UNITED GROUP. Сделката стана факт, след като през месец ноември 2019 г. UNITED GROUP беше избран да придобие най-големия телеком по общи приходи на българския пазар за последните 7 години. През април 2020 г. сделката получи одобрение от Европейската комисия и придобиването беше финализирано на 31.07.2020 г., съобщават от компанията. 

Придобиването е поредната важна стъпка в стратегията за разрастване на UNITED GROUP след придобиването на TELE 2 Croatia по-рано тази година, както и предстоящото финализиране на сделката за гръцкия ТВ и интернет доставчик FORTHNET. Развивайки своята дейност в двата сектора – телекомуникации и медии, платформата на UNITED GROUP обединява водещите оператори и продуцентите на най-доброто съдържание в Югоизточна Европа. Компанията ще завърши 2020 година с над 10 милиона потребители и повече от 11 хиляди служители.

UNITED GROUP вижда своето присъствие в България като възможност чрез обединените усилия на двете компании да даде своя принос за развитието на телеком индустрията в страната. Това ще стане възможно чрез предстоящи инвестиции в развитие на потенциала на хората, технологиите и инфраструктурата. "За VIVACOM влизането в семейството на UNITED GROUP е огромна възможност да надгради постигнатите до момента отлични резултати на българския пазар. Изградихме силен бранд - синоним на качество и иновативност, и модерна компания с над 5 000 лоялни служители в цялата страна.

Сега е правилният момент да направим следващата крачка и нямаме търпение да работим и обменим опит с UNITED GROUP и да развием телеком услугите в България на следващо ниво", коментира Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на VIVACOM. "VIVACOM постигна впечатляващи резултати не само като най-големия телеком оператор в България, но и като лидер в иновациите. Това е факт, благодарение на отличния мениджърски подход и професионалната работа на целия екип, и с помощта на бъдещите инвестиции от страна на UNITED GROUP възможностите за развитие на потенциала на VIVACOM са значителни“, заяви Спас Русев – председател на Надзорния съвет на VIVACOM.

Главният изпълнителен директор на UNITED GROUP Виктория Боклаг (Victoriya Boklag) добави: "VIVACOM се установи като оператор номер 1 в България с отличен мениджмънт, впечатляващи финансови резултати, технологични постижения и забележителни усилия на целия си екип. С ясна визия и стратегия за бъдещето, UNITED GROUP придобива още един лидер на пазара в региона. Вече обединени, с разраснат мащаб, талант и опит, ние можем да предложим най-новото поколение телеком услуги и най-доброто международно и локално съдържание на пазар от 27 милиона души в Югоизточна Европа, както и на диаспората ни по целия свят“.

Никос Статополус (Nikos Stathopoulos), партньор в BC Partners и председател на UNITED GROUP, каза в заключение: "Придобиването на VIVACOM е важна стъпка в стратегията за разрастване на платформата на UNITED GROUP с оглед на стремежа ни да разширим географското си присъствие в Европа. Българският телеком сектор е динамична част от една жизнена икономика, който ще ни осигури стабилно положение на ключов, стратегически пазар“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: