ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Над 100 сайта ни предлагат ментета, включително и обувки "втора ръка"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 07.12.2011Коментари (2)3561
© Plovdiv24.bg
Над 100 сайта предлагат фалшиви стоки, рекламирани като маркови в интернет. Това показват проверки на антимафиоти от ГДБОП. Най-много са офертите за дрехи, които след поръчка от онлайн магазин, се оказват нискокачествени китайски ментета. Клиентът обаче не може да разбере какво си купува, защото онлайн магазините качват снимки от истински продукти. 

Едва когато стоката бъде доставена на адреса от куриерска фирма, става ясно, че са ни пробутали менте. Доставчикът обаче не носи никаква отговорност, защото няма връзка с продавача. Освен на предложения за дрехи разследващите са попадали и на оферти за фалшиви лекарства и парфюми. С наближаването на коледните празници проверките в онлайн магазините ще зачестят, защото голям процент от хора се надяват от там да купят по-евтин подарък за близките си. При различни акции ГДБОП са затворили десетки сайтове с ментета, но съдебните процеси срещу тях се бавят.

Справка в Комисията за защита на потребителите показва, че от началото на годината са постъпили над 12 000 жалби за стоки и услуги. 400 от тях са били свързани с пазаруване по интернет, което включва както онлайн магазини, така и сайтове за колективно пазаруване.

Според запознати една от най-новите измами е свързана с предлагането на дрехи втора употреба като нови в нета. Предприемчиви търговци вече са започнали да обикалят магазините, познати като "рови-рови", и да търсят запазени или чисто нови модели. След като попаднат на подобна дреха, я купуват, след което веднага я пускат в интернет, но на 10 пъти по-висока цена.

"Това е вече доста разпространено в провинцията. Там дори търговците пътуват по 30-40 км от един град до друг, за да се наредят от ранни зори пред магазините за дрехи втора употреба и да оберат най-качествените стоки", коментираха хора от бранша. От няколко месеца хит се превърнали и обувките втора ръка, защото в месеца поне веднъж в чувалите от чужбина имало чисто нови ботуши на известна марка, които могат да се купят между 6 и 12 лева.

"В България интернет търговията придобива много уродливи форми, защото се продават масово фалшиви стоки. Много малко са сайтовете с качествени стоки", коментира вчера началникът на сектор Компютърни престъпления в ГДБОП Явор Колев. Той посочи, че през януари е задържан собственикът на сайт, който продавал фалшива виагра, анаболи и други медикаменти. Въпреки че арестът бил своеобразно предупреждение, собственикът на сайта продължил с разпространението на нелегални продукти, тъй като съдебният процес срещу него се проточил във времето.

"Отново го хванахме през септември. Тогава беше организирал работата си на едно по-тайно място в столичен квартал. Иззехме отново същите компютри и в момента той е свалил наглото предлагане на продукти от сайта си, но ако му се обадите по телефона, ще ви предложи същите неща", каза още Колев.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.12.2011 г.
0
 
 
Менте се оказа рекламираният от БНТ Нова телевизия и в-к Труд лекарството "Холистенорм" на Иван Качов.Мошениците са много.Щяха да ме уморят.
0
 
 
Най-фалшиви са парфюмите . Не купувайте от нета , защото си давате парите за китайски и турски ментерлъци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: