ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мъжете над 18 години - директно в запаса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:16 / 04.02.2016Коментари (41)12646
©
Всички мъже, навършили 18 години, да бъдат вписвани директно в запаса на армията ни и да се водят на отчет. Това е едно от предложенията за промени в Закона за резерва на Въоръжените сили, съобщава в. "Труд".

В момента в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са минали минимална военна подготовка и са положили клетва. Новите предложения са направени от представителите на Централното военно окръжие и съюза на бившите офицери и сержанти "Клуб 199".

Предлага се още гражданите, желаещи да придобият военна специалност, да я получават в учебните центрове на Българската армия, а по време на курса да им се полага възнаграждение. Военните окръжия трябва да планират и изпращат запасни на курс за повишаване на квалификацията им, за което да получават заплащане.

Правителството прие вчера своята законодателна програма, която предвижда приемането на 73 закона. Те са в приоритетни за правителството области като правосъдието, сигурността, отбраната, образованието, земеделието, здравеопазването и др.

Министерството на правосъдието ще представи в МС промени в Закона за съдебната власт, в Гражданския процесуален кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.

С промени в Търговския закон МП ще се фокусира върху предотвратяването на злоупотреби чрез въвеждането на две последователни нотариални удостоверения - на подписа и съдържанието на документи, с които се прехвърля предприятието като съвкупност от права, задължения и фактически отношения на документи, с които се прехвърлят дружествени дялове и се вземат решения от общите събрания на сътрудниците в ООД.

Разгледаните на правителствено заседание предложения за изменения в Закона за публичните финанси е сред проектите на Министерството на финансите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пълни глупости. Професионалната армия съкратиха,ракетите нарязаха мен за запас ще търсят. Няма запас. Професионална армия трябва да има. Високо платена и елитна. Без пари да се бия за тия глупави управници. Дето акъл за една стотинка нямат. И как ще се бия? Ако утре да речем Турция навлезе с танкове, артилерия и оръжия за масово поразяване на по един калашник с два пълнителя ли да им застана? Никакъв запас. Въоръжена до зъби и професионална армия трябва.
Aнонимен
на 05.02.2016 г.
+1
 
 
По голяма простотия не скоро не бях чел! Явно и нормални военни не са останали, щом прокарват такива налудничави идеи! Или да връщат казармата като едно време, или да си остане платена армия! С гей поколения рамо до рамо с калашник в ръка не заставам! По голяма е вероятността да гръмне мен или себе си, от колкото врага! На какво ги учат новите офицери във военните училища, би трябвало да са наясно, че военните действия нямат нищо общо с пуцането на сръбска сватба! Ненормална е тази идея според мен.
+1
 
 
Министрите и Депутатите да ходят запас те и без това нищо не правят. Там в палатките ще си чоплят на спокойствие носовете и големите дирници.
Aнонимен
на 04.02.2016 г.
0
 
 
Никой на сила не може да ме накара да се бия за каквато и да е кауза, нека накарат бежанците да се върнат обратно в собствените си страни и да си отслужат своето - аз съм свободна личност.
0
 
 
Какво виждат тези младежи от тази държава ,че да ходят да воюват за нея
+2
 
 
Армията трябва да е професионална и да остане платена . Това е грешка .
0
 
 
Хаха ако намерят такива.....всички млади са извън България....А при тази ситуация остава набора над 50 годишни....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (876) 16%
Спас Гърневски (779) 14%
Д-р Иван Чомаков (533) 10%
Славчо Атанасов (1434) 26%
Иван Тотев (1457) 26%
Здравко Димитров (481) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: