Мъж си уговори среща в апартамент с друг мъж, но всичко се обърка

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (1)
12:38 / 24.04.2019
5097
Районен съд - Варна осъди 39-годишeн мъж за извършен грабеж. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 39-годишният подсъдим бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение в грабеж на айфон, таблет и парична сума от турист във Варна.

Грабежът е извършен на 10 август миналата година в жилище под наем в централната градска част. На посочената дата пострадалият мъж чрез публикувана обява в сайт за запознанства си уговорил среща в наетия от него апартамент с подсъдимия. Той отишъл в жилището с друг свой познат, заплашил потърпевшия с въздушен пистолет, бутнал го на пода и попитал къде са парите му.

Недоволен, че наличната у него сума била само 150 лева, той грабнал забелязаните в стаята таблет, мобилен апарат със зарядно устройство, и напуснал апартамента. Впоследствие за случилото се е подаден сигнал в полицията, като чрез профили в социалните мрежи извършителят бил разпознат и установен.

За извършения грабеж на 39-годишния подсъдим, който е неосъждан до момента, бе наложено наказание от 1 година лишаване от свобода. Изпълнението на наказанието се отлага с изпитателен срок от 3 години. Причинените от деянието имуществени щети са възстановени на пострадалия. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).