ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мнение: Това, че Кирил Петков се усмихва, е признак на нервност, а не на искрено щастие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:54 / 13.03.2022Коментари (2)3938
©
"Тази коалиция е със счупени връзки между клетките и тази молекула от четири атома не функционира по начина, по който би трябвало. Има вече открити фронтове и конфликти там.“ Това каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика. Той допълни, че това е станало твърде скоро и че очакванията му са били за по-дълго съжителство под един покрив.

В рамките на този парламент комбинация ГЕРБ-ПП би била самоубийствена и за двете формации, смята Харизанов.

"Не мисля, че някой разсъждава сериозно по този сценарий.“

След едни избори изобщо не е сигурно, че ПП ще са в позиция някой да трябва да се съобразява и да разговаря с тях, заяви Георги Харизанов.

По думите му трябва да има нови избори и да се погледне към "реалностите, които съвсем не са същите, каквито бяха ноември миналата година“.

"Без да се мине през едни избори, всякакви неща в рамките на този парламент биха били синтетични и по същество неверни.“

Изкушението да бъде счупено правителството ще нараства с всеки следващ фаул, заяви Георги Харизанов. По думите му към днешна дата изглежда "леко нелепо г-н Петков да е лидер на българската политическа система“.

"А още тогава изглеждаше нелепо да си мислим, че той може да бъде лидер на г-жа Нинова в частност.“

Лидерите на някои от формациите в кабинета според Харизанов са "сериозните заподозрени, които някой ден ще счупят“ правителството. На първо място той посочи Корнелия Нинова, а след това ДБ.

Харизанов коментира още "съхраняването на политическата физиономия, с което г-жа Нинова до момента се справя доста по-добре и стои най-солидно“ в сравнение с лидерите на градската десница.

Относно Стефан Янев и евентуалния му политически проект Георги Харизанов подчерта, че той притежава "редкия талант“ докато е бил служебен премиер, да не е имало за какво да бъде критикуван.

Може би има нужда от прогресивна левица с много по-ясни икономически познания и послания, които много повече импонират на младите хора, допълни той, като уточни, че проект на Янев със сигурност може да открадне гласове от БСП и "Възраждане“.

Спонтанните граждански кризи и недоволства ще доведат до количествени натрупвания, а те – до качествени изменения, прогнозира Харизанов.

Черният лебед плува някъде наоколо, съвсем скоро ще се появи и няма да е от очаквания ъгъл. Рано или късно недоволството ще вземе превес и кой ще го оглави, е въпрос с отворен отговор.“

Харизанов е на мнение, че обществото е искало промяна, получило я е, но не е очаровано и с времето емоциите ще избледняват, а числата и фактите ще имат все повече значение.

"Това, че г-н Кирил Петков се усмихва, е признак на нервност, а не на искрено щастие.“

Партия ГЕРБ не е направила достатъчно в последната година, отчита Георги Харизанов, визирайки "облика, персоналните промени, публичните комуникации“.

"Има много персонални промени, които трябва да бъдат направени и на преден план да бъдат изкарани хора с друг тип възприятия за политиката и друг тип политическа култура.“

Харизанов смята, че сега на преден план са хора с огромна експертиза и опит, които обаче не носят нужната популярност и гласове, но когато се "кара само с лица“, получаваме управление като сегашното, където опитът и експертизата пък са сведени до санитарния минимум.

С малко загубиха последните избори ГЕРБ, но за разлика от всички разиграли се водевили и циркове с театрално хвърлени оставки в БСП и ДБ, няма нужда от тези циркове. В ГЕРБ никога не е стоял лидерският въпрос, категоричен е Георги Харизанов.

"Не съзирам конкурент в средите на ГЕРБ за лидер на тази партия.“

Според Харизанов това е "органично“, а не тоталитарно.

"В момента Борисов е органичен лидер, единствен, на ГЕРБ, тъй като няма вътре реален конкурент, който да е по-харесван, по-уважаван в средите и в елита на тази политическа партия.“

"Нинова е безспорно много силен лидер на социалистическата партия, има силна вътрешна опозиция, упорита е в това да си създава непрекъснато нова, но след като бе избрана с такова мнозинство при пряк избор, докато не се промени нещо в нейните вътрешни настройки, не виждам как тя може да бъде свалена, колкото и силна вътрешна опозиция да има“, коментира още Георги Харизанов.

Според анализатора партията оцелява благодарение на "носталгичен постсъветски вот“, който се топи и е неспособна да разшири периферията си.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.03.2022 г.
0
 
 
Киро ТЪПАКА се усмихва и си казва - колко тъп народ има тук за да гласува за мен ХА ХА ХААААА.
Aнонимен
на 14.03.2022 г.
0
 
 
На този кретен някой обръща ли му внимание?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (886) 16%
Спас Гърневски (795) 14%
Д-р Иван Чомаков (544) 10%
Славчо Атанасов (1455) 26%
Иван Тотев (1491) 26%
Здравко Димитров (487) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: