ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мистерията около смъртта на млада жена продължава да се задълбочава
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:41 / 07.06.2016Коментари (3)19931
© Монитор
Комшийката показва мястото в тревата, където е паднало тялото на Веси
Вече четвърти ден мистерията около смъртта на 20-годишната габровка Вероника Тодорова продължава да се задълбочава. Красивата студентка по икономика в Стопанската академия беше открита полумъртва на полянката пред блока, в който живее с родителите си. 

Малко след като е откарана в болница, тя умира. Според родителите и приятелите на Веси тя е била нападната, пребита и изхвърлена от терасата на апартамента на седмия етаж и е полетяла надолу от над 20 метра височина. 

Според разследващите обаче на този етап няма данни за насилствена смърт. По случая се води разследване по чл. 115 от Наказателния кодекс за предумишлено убийство, но това е защото се касае за млад човек с неизяснена причина за падането от балкона, обясниха от прокуратурата. 

Разследването трябва да приключи в законовия двумесечен срок. Ако обаче дотогава не бъде открит извършител и мотив, то най-вероятно ще бъде прекратено.

Родителите, близките и приятелите на загиналата Веселина имат своя версия за случилото се и привеждат различни доказателства, че става въпрос за убийство. 

Според майката Магдалена в петък вечерта дъщеря и била на заведение в компанията на младеж на име Велизар и приятелката му Лора, които най-вероятно са й сипали наркотик в питието. 

Самият Велизар не отрича това и дори разказва, че Веселина изпила четири чаши уиски, след това се дрогирала и започнала да се жалва, че е била изнасилена от мъж, чието име дори назовала.

Младежът твърди обаче, че, след като се разделили с пияната Веселина, повече не я е виждал. Майката на момичето обаче твърди друго. Според нея дъщеря й се е прибрала сама, не е била пияна и дори се е обадила на своя приятелка да я помоли да я събуди в 3,30 часа на следващата сутрин за работа. 

След това си легнала. На сутринта станала, оправила си леглото и си приготвила две хавлиени кърпи за банята. Според майката тогава дъщеря й е била посетена от вечерните си познати Велизар и Лора, които тя доверчиво пуска в жилището. 

Какво се е случило в действителност обаче не е ясно. Безспорен факт е само, че около 12,00 часа на обяд Веси изпраща SMS-и на дама свои познати, в които ги моли да се обадят на родителите и и да запомнят две имена - Велизар и Лора. Майката на загиналата има своя версия и за тези съобщения: 

"Вероятно първо са си говорили и дъщеря ми е усетила нещо опасно. Без гостите да я разберат, е успяла да изпрати SMS-ите. След това нещо се е случило и тя е била пребита и изхвърлена през терасата", подозира опечалената жена. 

Доказателства за това, че в апартамента е имало борба, са разхвърляните вещи по пода, един сатър и една счупена роза в саксия. Осен това до тялото на падналото момиче долу на полянката имало табуретка и нож. 

"Нали не мислите, че дъщеря ми ги е взела и е скочила с тях", иронично пита майката. 

И още нещо - тялото на Веселина е открито по гръб с изпънати крака, доста необичайна поза за човек скочил сам от 20 метра височина.

"Детето ми е дрогирано, изнасилено, пребито и изхвърлено от терасата. Искам разследващите да си свършат работата и да задържат убиеца, а хората да не петнят паметта на дъщеря ми с приказки, че е била наркоманка, а хората да не петнят паметта на дъщеря ми с приказки, че е била наркоманка", призова почернената майка Магдалена.

След като получава загадъчния SMS, един от мъжете, Киро, се обажда на майката на Веселина и казва, че в дома им се случва нещо и че тръгва да провери лично какво става. 

Когато отива там, мъжът почуква два пъти на входната врата и тя сама се отваря. Изумен от бъркотията в стаята, Киро излиза на терасата, поглежда надолу, вижда тялото на момичето долу на тревата и незабавно се обажда на тел. 112. 

След минути на адреса вече гъмжи от полиция. Екип на спешна помощ откарва все още живото момиче в болницата, където тя умира. Според разследващите резултатите от аутопсията показали с категоричност, че по тялото няма следи от физическо насилие, нито от изнасилвне.

Според близките на момичето обаче това не е вярно. Майката твърди, че е видяла снимка, на която на тялото на дъщеря й се виждат синини като от душене и други синини в областта на хълбоците. 

Бащата на Веселина, Георги, пък недоумява защо двете лица, които дъщеря му е посочила в SMS-ите, все още са на свобода. 

"Има нещо доста любопитно и интересно. Когато казахме, че дъщеря ни е изпратила съобщенията с името на Велизар, той започна да обяснява, че изобщо не я бил изнасилвал и убивал. Но до тозимомент ние изобщо не бяхме говорили за изнасилване", вдига рамене бащата. 

Почернените родители признават, че най-много ги боли от това, че сега много хора се опитват да изкарат дъщеря им наркоманка. Те настояват полицията и прокуратурата да си свършат качествено работата и да открият човека, убил дъщеря им.

Днес от двете институции дадоха съвместен брифинг, на който успокоиха обществото, че по случая активно се работи и че няма опит за каквото и да била прикриване на престъпление. 

От тялото на момичето е взета кръв и урина, които ще бъдат изпратени за изследване в София.

Разследващите работят по три версии: убийство, самоубийство и склоняване към самоубийство. За соченият от родителите като възможен убиец Велизар, от полицията съобщиха, че е криминално проявен, но регистрациите му не са свързани са наркотици, а са за грабеж, вещно укривателство и увреждане. 

През изминалите четири дни са извършени десетки разпити. Полицаи са посетили всички живеещи не само във входа и блока на Веселина, но и в съседните жилищни сгради. Нито един от тях обаче, не е чул нищо подозрително в събота на обяд, нито е видял фаталния полет от седмия етаж. 

Според разследващите с категоричност може да се каже също, че момичето не е изнасилено и че в момента на скока в дома й не е имало друго лице.

Работата по случая продължава, като, ако се наложи, ще бъдат използвани всички разрешени от закона средства и механизми, в това число и СРС-та, увериха разследващите. 

"Дължим истината на това семейство да им кажем какво се е случило с тяхната дъщеря. Тръгваме по най-трудния път и се надяваме да си свършим работата качествено", каза в края на брифинга окръжният прокурор на Габрово Надежда Желева.


Източник: Агенция "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 3
14.10.2022 »
07.06.2016 »
06.06.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Trueone
премахни филтъра

-1
 
 
2016 e .... след смс с умисъл за молба за помощ и с двете имена в него каква е логиката на тази ши*ана система , какво да правят тук младите хора , след като дори и след смъртта ти пак няма ред.......
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: