ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мирчев: Президентът тръгна срещу всички партии, които го подкрепиха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 22.11.2022Коментари (0)1222
© БСП
"Няма никакви консултации. Това са някакви срещи, в които Радев се опитва да направи положителен ПР на своето служебно правителство и да изкара всички останали, че са виновни. Президентът Радев винаги, когато е имало служебно правителство е твърдял, че ще спазва Конституцията, сроковете и ще направи така, че да има редовно правителство. Сега виждаме различна ситуация – сякаш му се услади да управлява чрез служебни кабинети. Ние сме парламентарна, а не президентска република.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП Стоян Мирчев в ефира на Nova News.

Според социалиста, ако президентът е искал да има редовно правителство е нямало в миналия парламент да прави в един ден консултациите с всички партии. "Тогава все още мнозинството, което искаше промяна, имаше възможност да направи правителство. В момента виждаме едно безумно протакане. Уж се дава време на ГЕРБ да говорят с другите партии, но те самите не водят разговор за управление. Ако няма възможност да се състави правителство в този парламент, да се минава през въртележката с трите мандата и да се отива отново на избори. Защото това е едно безвремие“, категоричен е Стоян Мирчев.

"БСП създадохме Радев като политик и по-конкретно Корнелия Нинова. Симпатизантите ни се почувстваха предадени, когато той каза, че няма да предаде левите хора и отиде да поднесе цветя на един паметник, където част от левите хора твърдят, че изписаните имена са на фашисти. Ние вече виждаме, че той в момента тръгва срещу всички партии, които го подкрепиха – и "Продължаваме промяната“, които са негово създание, и "Демократична България“. Всичките опасения, които имаше БСП, се оказаха правилни. Радев към ДПС беше: "Коя е вашата родина?“, а в момента той твърди, че това е една от най-сериозните партии. Беше сериозен критик на ГЕРБ, а в момента тезите им са еднакви“, обобщи той за поведението на президента.

Мирчев заяви, че още в миналото Народно събрание левицата е заявила, че избирателите трябва да имат право на избор между машина и хартия. "Чудя се от

крайното отношение на ПП и ДБ, защото като бяхме в коалиция и внасяхме такъв законопроект, тогава нямаше проблем. А сега виждаме една крайна разделителна линия по тази тема. Разписките е хубаво да се броят, защото има съмнения в 48% от хората относно честността при гласуване с машина. И тази втора проверка ще даде отговор дали хората трябва да се притесняват“, добави той за част от причините БСП да искат възможност за гласуване и с хартиена бюлетина.

"Целият процес на броене ще може да се наблюдава чрез камерите, които ще бъдат в комисиите. В секциите до 300 души, където се гласува само с хартиена бюлетина, активността от последните избори е паднала с около 7%, а в тези с изцяло машинно гласуване е намаляла с 18%. Това означава, че наистина има хора, които се притесняват от машините или им нямат доверие. Дори на няколко машини при последните избори излезе надпис "Дневникът е подправен“ на екраните им“, каза в заключение Стоян Мирчев.


Още по темата: общо новини по темата: 876
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: