ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министър Павлова: Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:43 / 17.05.2015Коментари (6)2298
©
До 2009 година за нито един път в Северозападна България няма проект, нито проектна готовност, за да поискаме европейско финансиране. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Карай направо" на Нова телевизия вчера. 

"До август 2009 година Агенция "Пътна инфраструктура" разполага с проекти за АМ "Тракия" и АМ "Марица" от 80-те години. Още тогава възложихме проектирането на направлението София - Видин и участъка Мездра - Ботевград", поясни министър Павлова по повод твърденията, че и второто правителство на Борисов обръща гръб на най-бедния регион. 

Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа, подчерта министър Павлова. По повод на коментарите, че се отпускат средства за пътища тя добави, че освен за пътна инфраструктура правителството е дало добавки и за Коледа и за Векиден.

"Няма достатъчно финансиране за пътищата обаче", подчерта регионалният министър и допълни, че за да е безопасно се ограничава там където е необходимо и където е най-тежък участъкът".

Пътят между България и Сърбия беше наистина ремонтиран, но в момента има свлачища и затова се е разцепил. Направен е обходен път, има асфалтирана допълнителна лента, така че той не е затворен. След дъждовете и бедствията, които се случиха има преовлажняване и активирани свлачища. По повод спекулациите за пътя към Връшка Чука Лиляна Павлова беше категорична, че "черният ПР не помага на никого". 

"Едно време е планирано да има Дунав мост 2, но не е било планирано и проектирано да има път до там. Сега вече сме го проектирали, но трябват пари, акцентира Павлова. Средствата необходими за участъка Мездра - Ботевград са 340 млн. лв., 800 млн. лева са необходими като минимум за отскок", обясни министър Павлова. 

Министърът отчете усилената работа на екипите, които в момента работят по ремонтиране на най-компрометираните участъци от магистралите и отново призова за внимание шофьорите по отношение на високата скорост. 

В заключение Павлова съобщи, че се работи много активно и по завършването на строителството на новите магистрални участъци и буквално до дни ще бъде пуснат Лот 2 на АМ "Марица".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ангел Ангелов 14
премахни филтъра

+1
 
 
Работа има за всички. Мита за трудолюбивия български народ много отдавна е разбит. Ние сме една мързелива държава и нищо повече. Статистиката какво показва - почти 1 милион работоспособни българи не си търсят работа или не мислят да почнат скоро да работят. Аз съм на 25 години с 3 години трудов стаж, а около мен имам приятели, коита за тези 3 години пръста не си мръднаха и чакат само на мама и на тате. Еми не става така. Съгласен съм, че заплащането е ниско и т.н., но поне ще изкараш някой лев и ще натрупаш трудов стаж, а и ще научиш занаят. :) Темата е дълга и може много да се пише, така че мисля да спра дотук. :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: