ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Методи Андреев: Има опасност в България да се установи тиха диктатура на прокуратурата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 11.12.2015Коментари (6)2397
©
Ако реформата не бъде завършена, ако не бъде доведена до законодателно ниво, има опасност в България да се установи тиха диктатура на прокуратурата и тогава всеки, който е против реформата, да бъде ударен по всяко време за всяко нещо. Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV депутатът от ГЕРБ Методи Андреев и допълни:

"Реформата, както стартира, има своето значение. Има едно максималистично виждане за реформата - ние казваме, че една реформа има смисъл да бъде започната само, ако бъде завършена, но в българските условия при тази политическа воля е ясно, че тази реформа ще бъде започната, а дали ще бъде завършена зависи от това дали ще се запази единството на коалицията".

Българският парламент в своето огромно мнозинство гласува точно обратното на това, което беше препоръчала Венецианската комисия, коментира Андреев:

"Тя беше препоръчала бройката на съдиите, избирани пряко от съдии, ту не включваме председателя на ВКС и на ВАС да бъде повече от парламентарната квота, а обратното прокурорската квота да има отчетност на прокуратурата. Това, което се случи - стана точно обратното.

Съдът ще избира съдиите, но проблемът е, че като ги избере тези хора не изпълняват като бройка препоръката на Венецианската комисия - т.е. квотите на съдиите, пряко избрани, да бъдат повече от парламентарната квота.

"Венецианската комисия е един авторитетен орган. Това, че българският парламент не го уважи, си е наш проблем. Отдавам го на една лоша коалиционна култура".

Това, което се случва в Реформаторския блок е един знак, защото това управление дойде като дясноцентристко, каза още депутатът.

"Ако Реформаторския блок смята да напуска управлението, той трябва да прецизира час по-скоро своята позиция. Говоренето на отделни представители на Реформаторския блок не дава яснота каква е позицията на целия блок.

Ако една от двете партии напусне управлението, то е сериозно уязвено. Това е много опасно и за самата ГЕРБ. Ако не се проведат разговори, ГЕРБ може да попадне в капана на останалите парламентарни групи", заяви Андреев.

Според него, партньорите на България следят кои са гарантите на тези реформи. "Самият РБ не функционира като единна политическа партия. В този парламент трябва да се направи много важна стъпка - електронното гласуване. Ако РБ напусне ядрото на коалицията, как ще прокараме тази фундаментална стъпка? Призовавам за прецизност на РБ и умереност и търпение в ГЕРБ", призова Андреев.

Той обясни, че не е гласувал за точката, която променя квотите, при които се е подписал на първо четене и през третото гласуване ще се въздържи за цялата точка, защото не е съгласен да гласува текстове, които са в противоречие с Венецианската комисия. "Не е времето за оставки. Това няма до доведе до създаване на алтернатива на това управление. Губи се идентичността на управлението", каза още Методи Андреев.

Той призова за прецизност в позициите на Реформаторския блок и умереност и търпение в позицията на ГЕРБ - това е ключът към прокарването на тези политики, които сме започнали.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Диктатурата на ДС няма да позволи никаква друга конкурентна диктатура.
Aнонимен
на 11.12.2015 г.
+2
 
 
А нещо за диктатурата на престъпната групировка ГРОБ, която с малки прекъсвания мачка всеки и всичко по пътя си от 2009 насам няма ли да каже господина ?
Aнонимен
на 11.12.2015 г.
0
 
 
ТОЗ Е ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ КОИТО ДЪРПАТ КОНЦИТЕ НА КУКЛИТЕ.НЕЩО НЕ ИМ Е УДОБЕН ПРОКУРОРА И ЗАТОВА ЧРЕЗ РЕФОРМИ ИСКАТ ДА ГО СВАЛЯТ ПО-МАЛКО ПРАВА ДА ИМА И КАТО МУ НАМАЛЯТ НЯКОИ ФУНКЦИИ ЩЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ. И ТОГАВА ЧАКАЙТЕ ДА ИМА ОСЪДЕНИ. САМО БЕДНИТЕ ЩЕ СА ПО ЗАТВОРИТЕ.
+2
 
 
Всичко е бла-бла...Посланието от безсмъртните "Задочни репортажи" на Георги Марков е, че няма никакво значение дали е диктатура, монархия или нещо неопределено като демокрация. Определящи са конкретните личности на ключовите места.
+6
 
 
По голяма диктатура от тази на г-н Андреев ......и ГЕРБ на този етап при "тези български условия при тази политическа воля" ........
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: