ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мая Манолова каза тежката си дума за пасарелката в "Прослав", обърка името на областния и даде съвети на Тотев!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 07.12.2015Коментари (50)11860
© Plovdiv24.bg
Омбудсманът Мая Манолова реши да изкаже мнението си във връзка с новата пасарелка в "Прослав". Днес тя се срещна с областния управител Здравко Димитров, който обаче бе прекръстен от пресцентъра й на Здравко Георгиев.

Освен това тя се обърна и към кмета Иван Тотев, който обаче няма никакво отношение към възникналия проблем, защото проектът е изцяло на НКЖИ и община Пловдив няма нищо общо с него.

Проектът "Модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив - част от Трансевропейската железопътна мрежа" се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

След реализирането на проекта ще се постигне модернизиране на железопътната линия за движение на влакове със скорост 160 - 200 км/ч, което изисква направата на пасарелки.

Ето и официалното съобщение без никаква редакторска намеса. След това грешката бе коригирана:

Омбудсманът Мая Манолова ще изпрати препоръка до кмета на Пловдив Иван Тотев да спазва занапред принципите на добро управление, което включва прозрачност, публичност и вслушване в мнението на гражданите при вземането на решения, които пряко ги засягат.

Това стана ясно след среща по инициатива на обществения защитник при областния управител Здравко Георгиев. 

Повод за протеста на жителите от кв. "Прослав" стана новоизградения в района надлез над жп линията и в нея участваха още председателят на Общинския съвет Савина Петкова, инженери от фирмата изпълнител на проекта - Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), както и граждани от Инициативния комитет.

"Безумно е да се похарчат толкова много пари, за да направиш нещо, което хората не искат. И да ги лишиш от нещо, което те очакват", категоричен бе омбудсманът. 

Жителите на кв. "Прослав" са против изградения в района пешеходен мост над прелеза с аргумента, че той е абсолютно недостъпен за хора с увреждания, майки с детски колички и възрастни хора. Вместо него, те настояват за пешеходен подлез и са категорични, че съоръжението е построено без да има обществено обсъждане. 

 "На практика общината ни отрязва достъпа до детските заведения, детската кухня и училище, до пощата и читалището, разположени от едната страна на прелеза", обясниха потърпевшите.

"Реалностите са такива - подл

©
ез няма и скоро няма да има. Единственото, което би могло да се направи е тази "пасарелка" някак да се подобри от техническа гледна точка, така че да отговаря на нуждите на хората", категорична бе Петкова. 

От НКЖИ обаче заявиха, че съоръжението отговаря на всички изисквания за осигуряване на достъпна среда и безопасност и промяна по отношение на техническите показатели тепърва са невъзможни.

"Съоръжението вече е построено, до дни предстои то да бъде пуснато в употреба, хората са потърпевши, поставени са пред свършен факт. От страна на община Пловдив и в частност на кмета на града Иван Тотев са нарушени принципите на публичност и прозрачност, не е имало достатъчно информираност. 

Не само не е проведено публично обсъждане, каквото изискване има и по закон, но аз се уверих и с очите си, че и в момента на обекта няма информационни табла - какво точно се изгражда и какъв е пусковият срок", категорична бе Мая Манолова.

Срещата при областния управител на Пловдив Здравко Георгиев бе осъществена след като преди две седмици Мая Манолова посети кв. "Прослав", разговаря с жителите и пое ангажимент да осъществи връзка с представители на местната власт.


Още по темата: общо новини по темата: 235
26.03.2024 »
22.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
28.02.2024 »
15.01.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
е*ати тъпите животни. Не сте дошли да видите тва лайно което блокира квартала. Ей пожелавам на всички вас, който сте за пасарелката. Всеки ден да ви се налага да минавате през нея! Мръсни говеда сте! За тва ше ви краде всеки, за това ваще родители ще стоят с по 150 лв пенсия. Гладни, бедни, боси. Пожелавам на всички компетентни защитници на тая пасарелка. Мизерствайте и всеки ден гладни болни и боси да се катерите по нея!
0
 
 
Само да вмъкна, че в Перу, а може би и в цяла Южна Америка пасарелките са си модерни и до днес. В Лима, много често се използват за самоубийства
+1
 
 
Безумно е да се похарчат толкова много пари, за да направиш нещо, което хората не искат. И да ги лишиш от нещо, което те очакват", категоричен бе омбудсманът. " Не съм ходил до пасарелката, но ми се струва, че има асансьор....
Какво става? Явно има сериозен проблем.
на 08.12.2015 г.
-1
 
 
Тази недоклатена пача кога взе да разбира от пасарелки!? Изобщо защо и обръщат внимание?
на 08.12.2015 г.
+1
 
 
Какво толкова спорите. Дали пасарелка или подлез какво е значението. Вече има сложена такава и мрънкате или не, няма да се махне. Ама е най добре да се изгради висока стена от бетон по цялата линия и да се махнат всички подлези и пасарелки и да трябва да се обикаля по далечни пътища. Тогава пак ще мрънкате ли ?
на 08.12.2015 г.
-1
 
 
не мога да го разбера този тъп ПР с който се опитва да привлече отрепките на обществото. абсолютно всеки един проект без значение какъв се публикува в Общината и в държавен вестник. всеки мизерник който се оплаква трябваше законово да си обжалва когато му е времето, и за некъдърниците който не знаят кога му е времето, това е 14 дневен срок от публикуването в държавен вестник през което време проекта стой на таблото в съотвената община. щом никой не е обжалвал, това означава, че проекта се харесва на ВСИЧКИ. сега освен лоби и ПР друго не може да се случи. фирмата изпълнител не е длъжна да ви обръща внимание и законово си е правото да се прави каквато си иска глупост и грозотия щом никой не е грамотен, за да си каже навреме!
-1
 
 
Абе хубава е пасарелката,красота и изящество,също като паметника 1300 години България,след някоя и друга година ще стане паметник на културата от годините на герберското управление ,ние ще се снимаме до нея и с бастунчетата бодро ще припкаме по железните стъпалца нагоре надолу а и тая МАЯ как не я е страм,взела да си гледа работата ,затова ли и плащат заплата
на 08.12.2015 г.
+2
 
 
като не ви харесва пасарелката минавайте през ЖП линиите. какво толкова? само гледайте като ви блъска влак да не го изкарате от релсите! така ще е по- добре за България. колкото по- малко идиоти, толкова по- добре за останалите. викайте ЙОЛО като минавате и сте готови.
+7
 
 
Проста пу.ка е това Манолова - мн.проста.
+4
 
 
Вероятно това е единственият случай в световната история, когато някакви хора протестират не за да има преход над ЖП линия, против това да има такъв!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: