ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Манолов: Пенсията не е подаяние, а резултат от това, което е правил човек през трудовия си живот
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:16 / 21.09.2020Коментари (4)9440
© БГНЕС
Два от четирите варианта, представени от управляващите за индексация на пенсиите, вършат работа - преизчисляване на всички пенсии и преизчисляване на тези, отпуснати преди 2015 г., заяви в "Още от деня" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. "Другите два са глупав и най-глупав", отбеляза той. Темата за пенсиите скоро не е била поставяна на дневен ред, подчерта още Манолов.

Президентът на КТ "Подкрепа" поясни, че ако добавката от 50 лв. е в пряка връзка с коронавируса, както беше съобщено и в което има смисъл - хората да могат да си платят лекарствата, но тя трябва да е временна. Забележките са, че за една пенсия от 250 лв. са страшно много пари, докато за пенсия от 1200 лв. 50 лв. са никакви пари.

"Ако обаче това увеличение от 50 лв. се предвижда да е трайно и да влезе в размера на пенсиите, тук вече почва да става леко глупаво. Най-глупаво е да бъдат увеличени само минималните пенсии по ред причини - първо останалите пенсионери, които не получават минимални пенсии, ще бъдат засегнати от това, второ - ще се развалят съотношенията в размерите на пенсиите, които би трябвало да са във функция от осигурителния стаж и осигурителния принос на лицата", подчерта Димитър Манолов.

Според златното швейцарско правило, което според Манолов е било въведено у нас прекалено рано, пенсиите се увеличават с половината от годишния ръст на осигурителния доход и половината от инфлацията. Заживяхме обаче в един свят без инфлация и пенсиите нарастват с незначителен процент, отбеляза той.

"Това, което би могло да се направи, е този механизъм, по който се увеличават пенсиите, да бъде променен така, че увеличението да става с увеличението само на осигурителния доход, което значи всяка година пенсиите да се преизчисляват", поясни президентът Димитър Манолов.

НОИ има два варианта за преизчисление през 2021 г., и при двата увеличението на пенсиите излиза с около 40% за всяка една. Според Манолов е възможно такова увеличение от 40%. И припомни, че пенсията не е подаяние, а резултат от това, което е правил човек през трудовия си живот.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кой на какво са го осигурявали , такава пенсия ще взима .Осигуряват те на минималната ,взимаш в плик остатъка сега реват що ми е малка пенсията,.Едни плащат 200-300лв осигуровки ,други 20-30 сега искат равен дял от баницата ,еми няма такъв филм, държавата не можеш да я приемеш .
0
 
 
Не си прав Манолов.След като окрадоха пенсионните фондове, си пенсията стана чисто подаяние, давано от Боко.
+1
 
 
КТ Подкрепа кой подкрепят в случая? Този госсин дали е наясно, че в момента има пенсии, които са ПОД прага на бедността!! Много ми е чудно, защо бившите президенти и хората, които трябва да са слуги на народа (народните представители, кметове и прочие), вземат пенсии, които не са 200-300 лева!? Колко хора са работили къртовски труд и в момента изнемогват и мизерстват? Баба ми, с над 30 години стаж в Интендантско обслужване, шивач/крояч, вземаше що годе добра пенсия, после дойде оня костов и им ева мамата... Тоо госсин от снимката каква точно работа е свършил цял живот, много искам да видя каква пенсия ще получава...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: