ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Манол Генов: Преизбирането на президента Радев ще е атестат за идващо разумно коалиционно управление на страната ни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:11 / 29.10.2021Коментари (4)2765
©
"Броени са дните до вота 14 ноември, това е са тежки дни, в които всички ние очакваме разумът и отговорността да надделеят над хаоса и безотговорността.

Работим в ситуация на тежка пандемична  криза и всички се надяваме в следващата седмица ефектът от мерките и реакцията на хората да успеят да пречупят ръста на четвъртата вълна, така че да се опазят максимално голям брой хора. А това зависи от всеки нас и от всеки поотделно. Затова напълно се солидаризирам с полицията на президента Румен Радев, изразена пред бъдещите лекари в Пловдив съвсем и наскоро. Нито популизмът, нито заплахите и бунтовете са рецепта. И това заключение автоматично пренасям към предизборното ни време сега. И за президентската кампания, и за третия за година парламентарен вот.

Аз съм от хората, които не просто познават и харесват президента Румен Радев и съм от горещите поддръжници за негов втори мандат. Уверил съм се как умее да заема позиции, да увлича общности, да убеждава и подкрепя. Внушенията на политическите му противници как бил разединител на нацията са дяволски прочит на евангелието. Не можеш да обединиш катрана с меда и да се надяваш, че всички след това ще се радват на кристално чист мед. Същото е и обвинението защо Радев говорел против управлението на ГЕРБ, Бойко Борисов и ДПС така настройвал хората. Напротив! Систематично и с аргументи, с ясно говорене и достойни действия президентът Радев успя през първия си мандат и в кампанията си в момента да покаже на хората, че обединение става след пречистване, след посочване на грешки и търсене на отговорност. Не случайно той има несравним по висота и продължителност  рейтинг, на какъвто български политик не е радвал отдавна, а в новото ни време- никой.

Не случайно в негова открита подкрепа до момента се заявяват политически сили и граждански общности от всякакви цветове. А съм убеден, че тази подкрепа ще има и ръст в последния етап на кампания. Колко много Радев е заплаха за тъмната страна на досегашната изпълнителна власт в лицето на ГЕРБ и ДПС  си личи от системните атаки срещу него. Заплаха за корупционерите във властта е и причината за атаките и срещу служебното правителство, назначено с негови правомощия. Не президентът е виновен, че влизаме в седми пореден месец на служебно правителство. Че имаме два злощастни опита за конституиране на парламент, от което , силно вярвам, че има извадени поуки и те ще се ползват за добро.

Затова и си позволявам да съм по-голям от очакваното оптимист по отношение на новия парламент и възможността за ново правителство, което той да излъчи и легитимира с подкрепата си. Популизмът е апетитен навсякъде из Европа вече години наред, у нас не сме изключение. Разбирам самочувствието на нови и малки партии, но е наложително то да бъде укротено в името на реалностите. Наиграхме се на манипулации кои са партиите на протеста/ част от които открито не са стъпвали нито продумали дума в подкрепа на протестите/  и кои били статукво. Време е всеки да се подреди според това, което може да защити на 14 ноември като изборен резултат и веднага след това да се пристъпи към най-отговорния и най-адекватен вариант за съставяне на правителство.

Убеден съм, че тежката задача на мандатоносител, който ще има шанса и отговорността да състави следващото правителство, ще е на БСП. А това ни задължава много. Задължава и всички онези, които вече трябва да са осъзнали, че  не се намираме в момент, в който с 60 или дори 80 депутати / щото са решили, че са си самодостатъчни/ да си вярват, че ще поемат изпълнителната власт. Нямаме право на повече грешки, нито  като партии с рейнтингов потенциал за 47-я  български парламент, нито политическите лидери. И наистина е време за разумните решения, а БСП може и трябва да е значим фактор за тях", каза Манол Генов.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мечтайте си...Румян се отече в канала!!!
+1
 
 
Руменчо се онтече в канала.Някой пусна водата и замириса на чистичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: