ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мангъров: Не са ни нужни мерки!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:14 / 14.10.2021Коментари (8)4750
© БГНЕС
В момента се намираме на върха на новата вълна. Това каза пред Радио "Фокус“ инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

"Нещата се задържат някъде на около между 3 000 и 3 500, като засега не се сбъдват тези прогнози за 10 000 и повече случаи на ден. Т.е. става това, което се очаква.Този вирус ще мине през цялото население, независимо дали е ваксинирано или не“, заяви инфекционистът.

"Може би тези, които са ваксинирани, ще го изкарат по-леко. Може би. Но, за да се получи траен имунитет, всеки от нас трябва и ще изкара някои от вариантите на COVID и той ще се случи рано или късно. Виждате, че главният държавен здравен инспектор е с две ваксини, не сваля маската и е с COVID-19“, посочи той.

Според доц. Атанас Мангъров мерки не са нужни, защото и с тях и без – вирусът следва хода на своето разпространение и за момента не се наблюдава нищо екстремно. Той уточни, че е запознат с медикамента за лечение на коронавирус, за който здравният министър д-р Стойчо Кацаров уточни, че се правят опити да се внесе в България. Доц. Мангъров подчерта, че все още това не са медикаменти, които могат да се използват масово. "Това е в сферата на експеримента“, заяви той.

"Някои от личните лекари и особено тяхното ръководство забравиха медицината и започнаха да искат неща, които са неосъществими“. Така инфекционистът коментира настояването на личните лекари за пълен локдаун в София.

"Работата на личните лекари е да си гледат болните. Ако те се страхуват, могат и трябва да се ваксинират, ако искат. Ако искат, могат да спазват всички предохранителни мерки, но те трябва да работят. И тяхна задача е да си организират работата по такъв начин, че да си я вършат добре. И всичките тези настоявания са напълно безпочвени и безсмислени“, допълни той.

Във връзка с противогрипните ваксини специалистът уточни, че всеки, който иска да си постави такава, е хубаво да го направи колкото може по-рано, преди настъпването на грипния сезон и подчерта, че няма нужда да се чака, ако сме си поставили ваксина за COVID-19, защото двете са съвместими.

По повод фалшивите сертификати за ваксинация доц. Атанас Мангъров е на мнение, че този проблем няма да бъде разрешен с полицейски методи.

"Аз мисля, че този проблем няма да бъде разрешен с тези полицейски методи, с които се опитват да го направят. Просто причината за купуването на тези фалшиви сертификати е натискът, който се оказва върху хората да се ваксинират на всяка цена, дори и с фалшиви аргументи, че ако се ваксинираш, пазиш другите. В случая с главния държавен здравен инспектор показва несъстоятелността на тези твърдения. Просто хората трябва да бъдат оставени, всеки който иска да се ваксинира, но да го направи, защото иска да се ваксинира, а не защото го карат. И не защото му казват, че ако той се ваксинира, щял да пази другите. Няма как да ги пази по този начин“, обясни той.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Осветлението на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе и околовръстното до ж.п.линията на КЦМ, работи през деня от няколко седмици
на 15.10.2021 г.
0
 
 
Когато го вкарат в интензивното с тръба в трахеята ще се снимам с него.
+1
 
 
Мангърчо вече е за затвора.И да го онодят само ковидни цигани.Да изкара 2 3 пъти ковида и да хване хубав имунитет.Ще се отърве и от хемороидите.
-1
 
 
Този е луд за връзване.Мааааангъъъъър.
0
 
 
Супер: "Виждате, че главният държавен здравен инспектор е с две ваксини, не сваля маската и е с COVID-19!" "Работата на личните лекари е да си гледат болните. Ако те се страхуват, могат и трябва да се ваксинират, ако искат. Ако искат, могат да спазват всички предохранителни мерки, но те трябва да работят. И тяхна задача е да си организират работата по такъв начин, че да си я вършат добре. И всичките тези настоявания са напълно безпочвени и безсмислени“ "И не защото му казват, че ако той се ваксинира, щял да пази другите. Няма как да ги пази по този начин" Един точен човек!
на 14.10.2021 г.
+4
 
 
Кое точно от това, което казва не е истина???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: