ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Малко известни подробности от живота на първата дама Деси Радева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:25 / 10.01.2021Коментари (3)167353
©
Първата дама Десислава Радева не обича да говори за миналото и живота си в провинцията. Преди да се настани в лукса на държавната вила "Калина“ заедно със съпруга си Румен Радев и да започне да се вози в лъскави мерцедеси, Деси е била сред най-изявените жителки на село Банево, разкриват нейни бивши съселяни.

Двете с майка ѝ Желяза обитавали двуетажна вила в бургаското селце. С къщата, чийто втори етаж е ремонтиран и оборудван с климатици, семейството се сдобило по инициатива на Десислава още преди тя да започне работа във ВВС и да завърти любов с пилота Радев. От години обаче двете дами не наобикаляли имота. Всъщност идеята да се заселят там дошла от Деси, която копнеела за селска идилия след няколко години стаж в голяма международна компания за производство на бира, където била асистент на директора и не могла да се справи с напрежението.

По нейни думи малко преди да напусне високоплатената позиция, получила т. нар. "бърнаут“, или нервен срив, вследствие на прекомерно психическо натоварване. Точно в този момент загърбила суетата и амбицията и заедно с майка ѝ и сина ѝ Страхил от първия ѝ брак с депутата от БСП Георги Свиленски се преместили в Банево. В продължение на няколко години Десислава и майка ѝ водели семпъл начин на живот, отглеждали плодове и зеленчуци в собствена градина. На адреса на селската им къща е регистрирана и фирмата на Деси, която тя впоследствие прехвърлила на своята майка. Местните разкриват, че първата дама и родителката ѝ имали магазин, от който се издържали по онова време. Към днешна дата обаче комшиите споделят, че не са виждали президентшата отдавна.

Същото казват и приятелите ѝ от Бургас, където Радева се вясва само ако мъжът ѝ има работен ангажимент. Първата дама е родом от морския град, а детството ѝ е преминало в емблематичния квартал "Славейков“. Там родителите ѝ имали апартамент на един от високите етажи в прочутия пети блок. Майка ѝ и баща ѝ обаче се развеждат, когато тя е все още малка. Кирил Генчев – таткото на Десислава, е покойник от години, а преди да си отиде, работел като моряк радист. Радева не поддържа контакт с роднините си по бащина линия, а само с тези от страна на нейната майка Желяза, които продължават да живеят в Бургас. Опърничавия си характер съпругата на президента наследила именно от нея, коментират близки до семейството. Преди време стана ясно, че майка ѝ се подвизава като неин личен консултант по стила. Именно тя измислила брошките с български шевици, които първата дама носи понякога на визитите си в чужбина, и тя дала идеята заедно с Радев да подарят такова бижу и на английската кралица Елизабет II, пише още "Ретро".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Що ли точно нея кръспиха Деса Простакеса.
+1
 
 
Напишете кога стана PR на Славчо. И що я пратиха във ВВСто да залюби уЕтеца :)
+1
 
 
АМА,ХИЧ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТАЗИ ОВЦА.ДА СИ ВЪЗПИТА ИЗЧАДИЕТО,КОЕТО ПОКАЗВА СРЕДЕН ПРЪСТ НА ПУБЛИЧНО МЯСТО.И ТЯ КАТО БАЩАСИ ТЪПАЧКА.СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: