ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майката на блъснато от кметски джип дете: Няма справедливост, ще си я взема пред парламента
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 16.01.2018Коментари (0)8021
© 24 часа
Майка на момче, блъснато от кметски джип край училището в Трън, стяга протест на родители пред Народното събрание. 2 години и 2 месеца тя напразно чака присъда за шофьора - бившия кмет на Трън Станислав Николов. "Няма да чакам справедливост за сина ми! Ще си я взема пред парламента. Заседанията на съда се провалят вече 4 месеца. Приемам отлагането на присъдата като целенасочен психологически тормоз към мен като родител на пострадало дете", изплака в писмо до "24 часа" Анита Гълъбова. Тя е майка на прегазения през 2015 г. първолак Ивайло Стоянов.

Станислав Николов бе обвинен след скандал. Делото срещу него първоначално бе прекратено с мотива, че детето се е блъснало само в задницата на джипа. След сигнал в медиите и служебна проверка главният прокурор Сотир Цацаров го иззе от следствието в Трън и го възложи на прокуратурата в Перник. Николов бе даден на съд за това, че е причинил по непредпазливост тежка и средна телесна повреда на момчето. Ивайло е с половин черен дроб и без далак след катастрофата."Всички експертизи дотук сочат, че шофьорът е виновен. Въпреки това се допусна 4-та експертиза - казва майката. - На 9 февруари е следващото заседание, което сигурно ще се отложи по ред причини."

Анита Гълъбова е готова, ако скоро няма присъда, да събере родителите на деца, жертви и пострадали при катастрофи, които са "обезверени и съсипани". Според нея гърбът на Николов се пази от влиятелен човек. "Инцидентът със сина ми се превърна в политическа игра, но аз няма да участвам. Някой отгоре помага на бившия кмет. Знам кой е, ще го помоля да спре. Ще се обърна към високопоставени личности да се намесят, както преди 1 г.", решена е Гълъбова.

Преди старта на процеса на 23 юни м.г. Николов се оттегли от кметския пост. Той бе номинация на ГЕРБ. "Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност", коментира през 2016 г. случая премиерът Бойко Борисов. От юни м.г. досега са проведени над 5 заседания. От съда в Трън обясниха, че делото се отлага заради допустими по закон искания на защитата. Последното заседание на 12 януари се е отложило, тъй като едно от вещите лица е било заето по друго дело във Варненския апелативен съд.

Съдия по казуса е Михаил Алексов. Наскоро той оглави районния съд в Перник. Катастрофата стана на 13 ноември 2015 г. на кръстовище в Трън. Ивайло минал зад автобус, когато бил пометен от задницата на джипа "Фолксваген Туарег" на кмета. Според експертизи по делото скоростта на кмета била между 16 и 20 км/ч. Ивайло вече е добре, но цял живот трябва да спазва строга диета и да не се преуморява физически.

"Искрено съчувствам на тази майка, защото зная какво преживява. Делото за моето дете, което беше убито на пешеходна пътека във Варна, продължи цели 5 г. За съжаление, в законите ни има много вратички, които реално са в помощ на престъпниците. Крайно време е у нас жертвите да имат поне равни права с престъпниците", каза за "24 часа" Нели Петрова. Тя е майка на убитата на пешеходна пътека през 2011 г. Лора. Петрова, която е депутатка от ГЕРБ, е готова да подкрепи всякакви законови изменения, с които виновните да получат бързо наказание. "Ако мога да помогна с нещо на тази майка, бих го направила", декларира Петрова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: