ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майката на Андрей Баташов: Не искам да виждам жена му, тази "люлинска превъзходна"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:27 / 06.12.2019Коментари (3)53520
©
Враждата между майката и вдовицата на покойния Андрей Баташов, Теодора и Боряна, едва ли някога ще утихне. 9 години след смъртта на 45-годишния актьор и политик, между двете продължава да тлее неистова омраза. Красавецът с аристократична осанка – една от големите звезди на българската сцена, си отиде от този свят на 45 години след тежко боледуване. Майката на Баташов не поддържа никаква връзка с неговата вдовица – не само, че не се виждат и чуват, но и не желае да говори за нея.

Възрастната жена обаче редовно се чува по телефона с Кристина – бившата танцьорка в ансамбъл "Филип Кутев", която живя с Андрей в продължение на 9 години. "Не разбрах какво се развали при тях. След това как я намери тази люлинска превъзходна – аз така й казвам... Тя е коравосърдечен човек, но по необясними за мен причини той се влюби в нея", споделя съкрушената от сръб майка на актьора. 

От самото начало на връзката на Андрей с Боряна, Теодора не одобрявала избора на сина си. Въпреки че изобщо не харесвала снаха си, тя не го показвала и сдържала емоциите си. "Той сгреши само един-единствен път и то беше фатално. Не можа да открие подходящата за него съпруга", признава Теодора. Младото семейство заживяло в съседен на нейния апартамент. Майката на Андрей въртяла цялото домакинство и в двете жилища. "Събота и неделя тя спеше до 2-3-4 часа следобед, отказваше да готви на Андрей, не се сещаше да разтреби, да създаде малко уют в дома им", разкрива майката на Андрей. 

Актьорът се венчал за 20 години по-младата от него Боряна през есента на 2008 г. на тайна церемония в Царска Бистрица едва 3 месеца след запознанството си. Изненада бе как заклет ерген като Андрей се реши за толкова кратък срок на толкова сериозно обвързване. Приятелка на Теодора й намекнала, че най-вероятно красавицата е успяла да "върже" сина й с магия. 

В свои интервюта майка му е признавала, че най-съкровената мечта на сина му била да има дете. Боряна обаче нямала никакво желание да става майка. "Той толкова искаше детенце, толкова мечтаеше за момиченце. А тя – не! И досега се води Баташова...Как не се намери някой да се ожени и да махне тази фамилия", тюхка се майка му. 

На Коледа, година преди да почине, Боряна ненадейно се изнесла от дома му. Андрей много страдал и плакал от обида. Това майката на актьора никога няма да й прости. Тя е категорична, че бившата й снаха носи вина за преждевременната смърт на сина й. Приятели на Андрей също обвиняват съпругата му за здравните проблеми на Баташов. Според тях той понесъл раздялата тежко, започнал да прекалява с чашата, към която и без това не бил безразличен, не обръщал внимание на прекарани на крак болести и нанесъл непоправими поражения на организма си. 

"Толкова страдаше Андрей! По цели нощи сме разговаряли. Звъни ми по телефона, докато съм на работа в читалището, че му тече кръв от носа. Прибирам се и намирам всичко в кръв. Сигурно е вдигнал кръвно. Какво ли не съм му говорила, но той казваше: "Мамо, но аз я обичам!" Малко след това си отиде. Тя го довърши според мен. Това беше голям стрес за него", обвинява я майката на Баташов. 

На 29 ноември 2010 г. актьорът угасна от полиорганна недостатъчност, след продължително боледуване и лечение първоначално в болница "Токуда", а след това и във ВМА. Там Андрей трябваше да бъде подготвен за чернодробна трасплантация, но така и не дочака намирането на подходящия донор. На пресконференция шефът на клиниката по реанимация във ВМА Николай Петров обясни, че на третия-четвъртия ден от лечението на актьора в кръвта му са били открити онтитела срещу ку-треска, което направило невъзможна трансплантацията. Полиорганната недостатъчност, от която почина Баташов, е следствие от цироза на черния дроб и наложен сепсис. 9 години след смъртта му майка му разкрива, че е възможно Андрей да е лепнал ку-треската в Индия. Преди сватбата с Боряна актьорът бил на гастрол с театъра в Делхи. Трупата отседнала в хотел, в който водата се пречиствала, но след това имали представления в провинциално градче. Условията там били повече от мизерни. 

След смъртта си Андрей остави като свои наследници майка си и вдовицата си. Двете трябваше да поделят два апартамента в един и същ блок и вход в столичния квартал "Лозенец". Едното жилище било тристаен апартамент, а другото – студио, което Баташов превърнал в семейно гнездо за него и Боряна. Въпреки че бракът между Андрей и банкерката просъществувал само една година и в течение на следващите 10 месеца двамата живеели разделени, Боряна имала права на наследник, тъй като смъртта покоси актьора, преди да се разведат. Месеци преди да напусне този свят Андрей подал молба за разтрогване на брака им и в последните дни преди да влезе в болница с остра чернодробна недостатъчност уреждал  подробностите около него с адвокатите си. Тежкото му състояние обаче не му позволило да довърши процедурата по развода, пише "Уикенд". 

Едва 10 месеца след смъртта му Боряна се появи на кастингите на музикалното шоу "Х Фактор" и показа, че за нея животът продължава и то с песни и танци. Бившата банкерка се впусна в светския живот на столицата и се преквалифицира в конферансие на партита, конкурси за красота и концерти. 6 години след като овдовя, Боряна изненадващо се нареди барабар с неомъжените девойки, за да хване булчинския букет на вип сватба. "Мисля, че това говори достатъчно за нея", казва сломената майка на актьора.


Още по темата: общо новини по темата: 1614
18.06.2021 »
21.05.2021 »
19.03.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/269 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Tux
премахни филтъра

-2
 
 
Така.....45 годишен....венчал се 2008 година за 20 години по млада.....бил е 34.....минус 20 по млада ,равно на 14????? Или аз съм в грешка
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: