МОН започва проверка заради "Убий го, убий го" в училище край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:30 / 02.12.2014
4951
Министерството на образованието и науката предприе проверка във връзка с публикации за насилие сред ученици от четвърти клас на основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в село Войводиново, община "Марица".

Със заповед на директора на училището Марияна Симеонова е назначена комисия за проверка по случая и са предприети мерки за изясняване на фактите и обстоятелствата. 

Предстои и свикването на педагогически съвет, на който да се разгледат, обсъдят и набележат мерки за въздействие по "Механизма за противодействие на училищния тормоз". 

Осигурено е съдействие на специалисти от Отдела за закрила на детето, Дирекция "Социално подпомагане", Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни (МКБППМН) при община "Марица", Детската педогогическа стая към РПУ - с. Труд, Държавната агенция за закрила на детето.

Задействани са компетентните органи по Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция.

Вече са проведени разговори с учениците и техните родители и е постигнато споразумение между социалните работници и родителите на учениците те да посещават консултации с психолог от ОЗД първоначално за период от три месеца.

Предстои също така инспектор от Детска педагогическа стая към РПУ на с. Труд да проведе интерактивно занимание и беседа с учениците от четвърти клас, както и серия от обучения за превенция на агресията в ученическа възраст с представители на МКБППМН при община Марица.

Класният ръководител на учениците от четвърти клас е подал молба за прекратяване на трудовото си правоотношение по собствено желание.

Случката:

Историята на четвъртокласниците се разчу след публикуван в интернет клип, на който се вижда как две деца се борят в класна стая, а съучениците им около тях скандират нецензурни думи, включително "Убий го, убий го". Видеото бе качено от тяхна съученичка, а след това и свалено.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
70-годишни дядовци ще ни спасяват по нашето море
Какъв е размерът на трите вида пожизнени пенсии?
Пътник е нападнал с юмруци кондуктор в бърз влак
Голям празник е
Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканция...
Нови ремонти на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).