ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Лято в автобуса - шок и цирк на колела!
Автор: Пламена Николова 11:18 / 13.07.2021Коментари (5)1980
©
Илюстрация
Читател на Varna24.bg сподели в забавен стил впечатленията си от пътуване във варненски автобус. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Лято е, сезонът на емоциите. Не ви се ходи в Занзибар, изтъркано е вече, както и останалите лустросани дестинации, а и това са забавления за сноби. Ако искате истинска веселба, почти безплатна, качете се в градски автобус. В рекламната оферта влиза №20. Пътуване от начална точка "Владиславово" до Морска гара ще ви коства в най-лошия случай 2 лева в двете посоки, ако машината не се рестартира и успеете да се повозите напълно безплатно. Изпробвах го тази сутрин в 8.30 часа, емоцията е гарантирана.

Атракционът, който уцелих, разбира се, беше без климатик. Водачът, сърдит на света, подслаждаше душата си със сръбска музика, за разнообразие хитове на Азис и неизвестни за мен поп-фолк дарования. Но това не можеше да отклони вниманието му от натоварения трафик, който като аниматор представяше на топящите се от жегата пътници с юнашки псувни. 

Автобусът скърца и пухти, натоварен с майка с малки дечица, кихащи, ревящи и пеещи и хора на преклонна възраст, въоръжени с чадъри и чанти, ужаещи на мекици, запътили се към варненския плаж. Топла, задушевна атмосфера, пътниците са си по-близки от желаното, преплели тела по неволя. Щастливците, успели да наместят телеса по седалките са с изражението на победители, за разлика от правостоящите, които гледат с мрачен и обречен поглед. 

До машината стои здрав мъжага с надпис на тениската "секюрити" и дава инструктаж на желаещите да получат билетче, докато техниката се рестартира.

"Машината си почива, опитайте утре! Защо натискате 16 пъти, и мен да ме натиснете така, няма да сработя. Пуснете два лева, ще ви върне три...оппа имаме сделка", коментира охранителят.

Бъбрива лелка опъва нервите на обкръжението с коментари по най-разнообразни въпроси, докато не започва да роптае, че седалката й е тясна и вече половината и пищно телосложение виси на пътеката. Упрекът е насочен към спортен тип с потник на нейната възраст, извадил късмет да се озове до нея. 

"Госпожо, я си гледайте работата и не ме занимавайте с глупостите си, такова дълго плуване ме чака днес, не ме интересува, че висите във въздуха. Надухте ни главата с вашите простотии", любезно отговоря господинът и свалката отива към бой. 

Атракцията на колела продължава да обира приливащи тълпи по спирките. Реки от пот текат под маските. Някои отчаяно се опитват да отворят прозорци, преди да припаднат. Други късат "синджира", т.е. лентата, деляща ги от двете примамливи свободни седалки зад шофьора и превземат забранената зона. Шофьора не роптае, в този момент сръбска певачка вие на умряло и душата му е пълна.Зад него и потоп...както се казва.

Толкова съм залисан да следя шоуто, че аха да си пропусна спирката. Налага се да сляза, ако искам екстремното ми приключение да приключи без жертви. Уморен съм, сякаш съм прекопал трите бабини ниви. След това приключение престоят в офиса ще ми се види песен и обещавам, нямам сили да завиждам на тези, които ще стигнат с влакчето на ужасите до плажа. Та, ако ви стане скучно, не се чудете. Имате богат избор на маршрути, предоставени от градския транспорт във Варна", споделя нашият читател.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Старите автобуси се пускат, заради ш... реклами по тях.
Aнонимен
на 13.07.2021 г.
0
 
 
Манталитета трудно се променя. Ще отнеме доста време още но може и никога щом хората си избират чалгар за управник.
Aнонимен
на 13.07.2021 г.
0
 
 
Адмирации за автора! Самата истина за съжаление!
Aнонимен
на 13.07.2021 г.
+1
 
 
Това е Нашата Родна Варна,Морето
Aнонимен
на 13.07.2021 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: