ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Лорер: Ще бъдем с ГЕРБ само по политиките, с които сме съгласни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 29.10.2022Коментари (1)703
© NOVA
Ако ГЕРБ сформират кабинет с първия мандат, ще бъдем конструктивна опозиция. Тоест по политиките, по които сме съгласни, ще бъдем с тях. Това заяви в студиото на "Събуди се" депутатът от "Продължаваме промяната" и зам.-председател на Комисията по икономика и иновации Даниел Лорер

"Нека да погледнем какво всъщност се случва в НС изобщо. Защото за българските граждани е важно да усетят сценария, който се развива. През миналата седмица видяхме първото му действие – за избора на председател на парламента. Оказа се, че макар и в една трудна следизборна ситуация, избор на председател на НС е възможен. И се появи една коалиция, която ние условно нарекохме "Хартиена коалиция", която си избра председател. тя си избра председател. Тази седмица продължихме с комисиите и изведнъж се оказа, че има две проблемни комисии", подчерта той в отговор на въпроса кадрува ли някой отвън политическите комисии.

По думите му ПП е поискала едни комисии, които не им били дадени. "Дадоха ни други, които приехме.  В резултат на което ДПС си смениха приоритетите и решиха да не ни дават Спортната. Но не това е важно. Важното е, че ние отново виждаме и в гласуванията за комисиите, че същата оформяща се и работеща коалиция в парламента започва да взима активни решения".

Според него има и друг интересен епизод, който се случва в НС. "Главният прокурор Иван Гешев шета из парламента. Изпраща покани на партии и се среща с тях. След като той беше човекът, който извади половин България на протест, той беше в един политически фризер. Сега имиджът му се претопля. И аз се питам сега дали той не е всъщност контактьорът между тези групи, които оформят една бъдеща работеща коалиция. Това е легитимен въпрос на фона на неговите действия тази седмица", категоричен е Лорер.

"Трябва да бъдем отговорни. Изпратени сме в НС, за да подпомагаме превръщането на България в истинска правова държава. Тъй като сме втора политическа сила, присъствието ни на председателски места в парламентарните комисии с председатели е един от малкото лостове, с които можем да обръщаме общественото внимание към важни теми, в комисиите, които управляваме", подчерта той. И допълни: "Нека колегите от ДПС и ГЕРБ да коментират дали президентът им помага да правят избори за комисии. За да се прокрадва това като съмнение в общественото пространство очевидно има някакви индикации, че подобно нещо може и да се е случило. Аз лично нямам такива.  Това е дребнотемие, което разсейва обществото от истински важния дебат, който предстои".

Ние ще се явим на консултациите с президента в понеделник, посочи той. "Искаме да бъдем отговорен фактор в българската политика. Президентската институция е тази, която трябва да обединява България. Това, което е важно консултациите да минат в конструктивен тон, в гладък тон, както ги проведе с ГЕРБ, за да можем да изложим нашите позиции, за да стане ясно на обществото какви са важните теми за страната, които ще отстояване. А именно – да създадем правова държава, в която не се крадат публични пари. И разбира се да продължим с икономическите мерки за справяне с инфлацията".

Според Лорер решение дали ПП ще се яви на консултации с ГЕРБ,м когато получат първия мандат, ще се вземе на Националния съвет на партията. "Мисля, че ще сме едни от последните поканени. Знаете, че многократно заявихме, че няма да подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ. Неформални разговори не водим, защото искаме всичко да е изключително видимо за обществото, за да няма съмнения, че се договаряме. Ако ГЕРБ успеят да сформират кабинет, ние ще бъдем конструктивна опозиция. Тоест по политиките, по които сме съгласни, ще бъдем с тях".


Още по темата: общо новини по темата: 876
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЕЙ ЕВРЕИНО НАЛИ СЕ ЗАКЛЕХТЕ - В ИМЕТО НА НАРОДА -ВИЕ СТЕ ОТ ВЧЕРА В ПОЛИТИКАТА - ЗЕЛЕНИ СТЕ ОЩЕ - АКО НЯМА ДА РАБОТИТЕ ЗА НАРОДА - МАРШ НА БУНИЩЕТО НЕКАДЪРНИЦИ .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: