ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Летище Варна и Бургас с агенти по безопасно летищно преживяване
Автор: Пламена Николова 11:37 / 18.09.2020Коментари (0)1616
©
2020 година ще остане в историята като годината, в която COVID-19 внесе още страх от неизвестността, а несигурността допринесе за затруднения в планирането на пътуванията. Започнахме дори по-често да се шегуваме с “Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи за плановете си!"

Въпреки всичко, има много туристи-ентусиасти, които oще днес ще опаковат багажa си за почивка на българското Черноморие и ще хванат първия директен полет до Варна или Бургас.

Постоянно променящите се ограничения за пътуване между страните - членки на Европейския съюз и риска да отпадне резервацията ви на отиване или пък да останете без чартърен полет на връщане, създава усещането, че почивката Ви най-вероятно няма да бъде това, което беше и ще се приберете с микс от емоции от различни преживявания.

Да не забравяме и всички задължителни противоепидемичните мерки, които международните летища са взели, за да осигурят безопасно преминаване на пътниците. Така управлението и запазването на високите нива на летищното преживяване, което пътника изпитва, става все по-голямо предизвикателство за мениджмънта на летището.

За да неутрализира голяма част от неизвестните и намали нивата на стрес на пътниците преди излитане, и тези, които пристигат на Летище Варна и Летище Бургас, от ръководството са стартирали нова инициативата за повишаване на преживяването на пътника, съобщават от пресцентъра на аеропорта.

Агентите за безопасно летищно преживяване, Явор Каменов и Добромир Колев,  носят уникални сигнални жилетки “Safe Airport Journey Agent", за да бъдат забелязани от пътниците, търсещи съдействие и информация, и същевременно напомняйки за спазване на трите Д-та: Дистанция, Дезинфекция и Дисциплина.

Ето какво коментира Мартин Димитров, Началник отдел Терминален мениджмънт на Летище Варна, за това как възникна идеята за Агентите, които да подпомагат пътниците при престоя си на летището:

“Принципно, пътуването през летище е сред най-стресиращите преживявания, още повече когато е за първи път през даден терминал.

Във времената на COVID-19,  пътниците допълнително се чувстват уязвими за здравето си и са притеснени от споделянето на общи затворени пространства. 

За Фрапорт България е важно пътниците и работещите в терминала да усещат среда на безопасност и сигурност.

Надграждаме противоепидемичните мерки с нестандартната мярка, взаимствена от успешния експеримент на летище Франкфурт за повишаване на удовлетворението на пътника, а именно да има служители с проактивно поведение, които в определени точки на контакт да съдействат на пътниците да спазват изискванията, и да улеснят бързото преминаване през терминала.

Например, в салон “Получаване на багаж" на Летище Варна, често има успоредното протичане на два и повече полета в рамките на 30-40 минути, при което се събират много пътници на едно място и могат да изпитат затруднение да забележат и спазват маркерите за дистанция и предписанията на табелите до багажните ленти.

Със съдействието на Агентите за безопасно летищно преживяване, този стрес и конфликтни ситуации могат да бъдат редуцирани."

Даниела Павлова, Заместник директор на Летище Варна, добавя:

“Когато пътникът пристигне на летището, за него това е момент на празник и изпитва вълнение от предстоящия полет, но в същото време се чувства леко стресиран от неизвестното.

В условия на COVID-19, пътникът търси информация, която е лесно достъпна в директен диалог със служител на летището.  Пътникът предпочита личния контакт и винаги иска да пита някого за нещо.

Специалната жилетка допълнително респектира и е достатъчен мотив да се спазват правилата, без особени ситуации на конфликт и възражения."

"Възстановяването на доверието на пътника ще отнеме толкова време, колкото е необходимо. 2020 е годината за ново начало на смели решения в авиацията. На първо място Фрапорт Туин Стар поставя здравето на служителите и това на пътниците и другите гости на своите летища. Нужно е всички, които участват в създаването на преживяването на пътника от пристигането на летището на Заминаване, до излизането от летището на пристигане, да уеднаквят противоепидимичните си мерки, превръщайки ги в нов стандарт за обслужване.

Гарантираното плавно преминаване и безопасно пътуване ще позволи на летищните оператори и авиокомпании да задържат обслужването си на пътници на високо ниво, и несъмнено това ще се отрази благоприятно за възстановяването на пътуванията и туристическия бизнес.

Въпросът е какво ще направим днес, което не сме правили вчера, за да се задържим в сърцето на пътника?", се посочва в информация, изпратена до Varna24.bg от летище Варна. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: