ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Лена Бориславова и Десислава Атанасова се "захапаха"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:15 / 10.08.2022Коментари (5)3716
©
Диалог между бившата шефка на премиерския кабинет Лена Бориславова и доскорошния председател на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова за газовата диверсификация, прерасна в словесна хватка между двете в социалните мрежи с постове, които разкриват тревогите им за доставките на природен газ у нас.

В понеделник сутринта Десислава Атанасова пише:

"Не мога да разбера защо се тревожите.

От July morning газ тече в пълен обем към България.

Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена.

Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност".

"По комплексите на тема газ ще ги познаете", отвръща ѝ обаче с днешна дата Лена Бориславова, която смята, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото:

• Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например "Кулата - Сидирокастро", и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.

• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерският газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.

• Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за "посредниците" съвсем ще рухне.

• Пригласят активно на внушенията, че Газпром нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.

• Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки "Газпром", заключава Бориславова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.08.2022 г.
+2
 
 
Съжалявам за родителите на тази кукла,но го казвам с тъга! Кой Ви научи госпожице или госпожо да лъжете! Първо определете се каква сте като жена.Не се натрапвайте,че ни дойде множко при К.Петков.Вашият интимен живот ни най малко ме интересува!Родителите Ви да не би да са били петролни магнати,че отговаряте и на такива въпроси! Не говорете за молекули,атоми или дифузия! Трябва да Ви говоря на 6 езика ,за да Ви се смеят Вашите близки с доброутро или добър вечер! Не сте кукла,понеже куклите са въображаемо хубави,красиви и занимателни! Не се хващайте с Атанасова.Тя има много по голям парламентарен опит в сравнение с Вашият като началник на офиса на премиера(бившия) Приятен ден!
Aнонимен
на 10.08.2022 г.
+2
 
 
А ма каква цена ма кукло?
Aнонимен
на 10.08.2022 г.
0
 
 
Герб са направо жалки и договорите с магистралите дет сандов ги спря евала за което и всичко което са направили. Поне няма да има неустойки. Пенсиите пък ги овеличаваха с2, 3%.сичко беше замразено заплатите всичко. Бензина беше 3лв без война без нищо 2.80-3.00 обаче сега много говорят. Блуъ шъ повърна
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (884) 16%
Спас Гърневски (791) 14%
Д-р Иван Чомаков (540) 10%
Славчо Атанасов (1445) 26%
Иван Тотев (1482) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: