ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Лекар: Не е естествено и не е красиво, когато устните "живеят" отделен живот на лицето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:19 / 14.04.2024Коментари (4)3311
©
Защо толкова много момичета изглеждат еднакво - имат еднакви носове, вежди, устни, скули? Пред "24 часа" обясни д-р Снежана Атанасова. 

"Вероятно те подражават на някого, който смятат за красив. В социалните мрежи много хора използват филтри и по този начин прикриват недостатъците си. Ние се подлъгваме, когато видим лице, върху което има филтри, и мислим, че това е естествената красота. Тези свръхобеми, които се пропагандират - устни, скули, ъгли на долната челюст, изглеждат много некрасиво и прекалено коригирано. Затова трябва да се търсят специалисти, които разбират как да работят с лицето и да спазят хармоничните му пропорции", каза лекарят.

"Не е естествено и не е красиво, когато устните "живеят" отделен живот на лицето, т.е. когато са свръхобемни. Така момичетата си мислят, че показват статус в обществото. Аз го наричам балкански синдром - когато трябва да се вижда, да се забелязва. Откроявам обаче, че все по-малко търсят такава визия, защото изглежда много евтино. Не искам никого да обидя", обясни д-р Атанасова.

Неоперативната риноплатика с дермални филъри е много опасна, категорична бе тя.

"Тази зона е една от най-опасните, защото рискът да се запуши кръвоносен съд или да компресира с дермален филър, е много висок. Когато се наруши кръвоснабдяването в зоната, много бързо се развива некроза, затова трябва да се потърси пластичен хирург, дерматолог или лицево-челюстен хирург. Аз не правя такива манипулации от много години, защото зоната е много рискова особено при оперираните носове. Анатомията на кръвоносните и лимфните съдове вече е променена и рискът да се запуши кръвоносен съд, да се развие некроза, е много висок. Даже има описани случаи на ослепяване, което е безвъзвратно. Има и случаи на инсулт след дермален филър, има и смъртни случаи, не в България, но все пак съществуват.

Процедурите с дермални филъри не трябва да се търсят в стоматологични кабинети, при медицински сестри или козметици. За съжаление обаче тези процедури се предлагат в козметични салони. Пациентите трябва да бъдат критични в избора си, критично да избират практика, лекар, пластичен хирург. Въпросът е не само да познаваш анатомията, но и да разбираш физиологичните процеси в тъканите. Самите пациенти носят отговорност за избора си, за това как изглеждат и ако евентуално има усложнения. Ако се случи усложнение, дерматологът и пластичният хирург знаят как да го менажират навреме, бързо и компетентно", каза специалистът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на oqta1
премахни филтъра

+2
 
 
Ама не им го казвайте това. Оставете ги да правят каквито си искат животозастрашаващи извращения със суратите си, той естествения подбор ще си свърши работата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
49-ото Народно събрание
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: