ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара се предаде в полицията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:19 / 12.11.2020Коментари (0)12359
©
Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара се предаде вчера в столичната полиция. Той беше обявен за издирване след акцията срещу бандата на Лъвицата, при която успя да се измъкне.

Заедно с Хастара, но вече с адвокати в късния следобед цъфнаха и други издирвани като част от ОПГ-то: Петър Тодоров-Софиянеца и Георги Михайлов – Гопето, съобщава "Телеграф", позовавайки се на МВР и спецобвинението. В същото време докато се предаваха джамбазите, спецсъда пусна без никакви мерки задържаните във вторник – Светослав Петков-Лъвицата, Кико, Джери и още двама апаши.

От спецпрокуратурата посочиха още във вторник, че лицата са участници в организирана престъпна група за кражби на луксозни автомобили и части от тях.

Хастара пристигнал сам още в ранни зори вчера. Започнал да обяснява, че не знае за какви коли го търсят и няма нищо общо с това. На въпроса какво работи обаче, обяснил: "Шофьор съм в една фирма, ама не я помня коя е, не се сещам и как се казва“.

Още по-нелепи отговори давали и сочените за част от ОПГ-то на Лъвицата – Гопето и Софиянеца. Единият разказал как по време на акцията не си бил вкъщи, защото ходил да тича в парка. Другият пък директно заявил, че работи легално и взима 800 лв. заплата. Така и не станало ясно тогава чии са автомобилите за 70-80 бона, с които е виждан да се придвижва из София.

Паралелно с разпитите на предалите се джамбази, в специализирания съд бяха гледани мерките на задържаните Лъвицата, Кико, Джери и сие. Те били освободени без никакви санкции, стана ясно късно вечерта вчера. Те бяха закопчани в ранни зори във вторник при акция на СДВР и спецпрокуратурата.

Командоси от "Кобра“ влязоха в 6 ч. в домовете им по разследване за ОПГ за кражба на луксозни джипове от три марки. Предпочитаните за свиване всъдеходи от бандата били "Тойота Ленд крузър“, "Лексус“ и "Рейндж Роувър“, които струват по 150-160 000 лв. Легендарните автокрадци обаче ги пласирали на части и взимали за возило по около 20 000 лв. Ако бързали, директно се спазарявали да ги дават в суров вид, а не нарязани.

Йерархията Като тартори на бандата са сочени Лъвицата и Софиянеца. Под тях били Хастара, Кьоравия, Чикията, Радостин, Митко. По оперативни данни криминално проявения Джери режел откраднатите джипове в сграда в бивше ТКЗС край Перник. Кико пък ги прекарвал от един таен гараж в друг, за да не бъдат засечени от ченгетата. В хода на разследването станало ясно още, че групата от легендарни автоджамбази, познати още от миналия век в криминалния контингент, се събрала преди около 3 месеца.

Разследвани са за най-малко 10 удара на суперлуксозни джипове от цяла София. Как ще завърши разследването обаче, все още не се знае. Интересна подробност е, че почти всички от автокрадците са с висящи дела за идентични провинения.

В затвора последен влезе Хастара, но след като излежа наказанието си преди година излезе на свобода. Експертизи В хода на акцията на спецпрокуратурата и СДВР срещу Лъвицата, Хастара и сие са били иззети 11 суперлуксозни лимузини и джипове.

Назначени са експертизи, които трябва да покажат въпросните задържани лица имат ли легални трудови доходи, за да притежават подобни автомобили. Разпоредени са и експертизи на иззетите при обиските пари и вещи, които имат отношение към разследването.

Интересното е, че съседи на задържаните споделят как ги виждат с джипове за по 80-90 000 лв., но не знаят с какво се занимават.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: