ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Красимир Костов: Не сме съгласни със създаването на Агенция "Пожарна безопасност"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 09.03.2016Коментари (2)2513
© Plovdiv24.bg
Синдикалната федерация на служителите в МВР не е съгласна с преобразуването на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Агенция "Пожарна безопасност и защита на населението", което предвиждат промените в Закона за МВР. 

Това заяви в интервю за "Фокус" Красимир Костов, зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР. 

Според ръководството на МВР с тази промяна се цели постигане на максимална децентрализация и самостоятелност при осъществяване на функциите на агенцията. 

"Единственият мотив, който дават за тази агенция, е, че с децентрализация ще се подобри работата на пожарната безопасност. Искам да подчертая, че преди шест месеца директорът на тази служба, когато протестирахме срещу съкращаването на групите по спасителна дейност, ни убеждаваше, че с централизация на 29 отряда в 8 службите щели да работят по-добре. 

Шест месеца по-късно противоречиво получаваме мотив, че с децентрализацията службата ще работи по-добре. С тази агенция просто ще се увеличи администрацията в структурата и това няма да допринесе за подобрение на работата на терен на обикновените служители", коментира Красимир Костов. 

Синдикалната федерация не е съгласна и със социалния пакет. Проектът предвижда намаляване на размера на платения годишен отпуск за държавните служители от 30 на 25 дни. 

"За трети път се прави опит социалният пакет да бъде намален. Платеният годишен отпуск се намаля с пет дни без мотиви. Пет дни е за някой колеги, за други намалението ще бъде до десет дни, понеже се премахват приравнените години. 

Сега платеният годишен отпуск на служителите в МВР е 30 работни дни плюс един допълнителен ден за всяка година, но не повече от десет. След като премахнат приравнените години, ще намалее и допълнителния отпуск", каза още Красимир Костов. 

По думите му, това ще засегне най-вече спасителите, тъй като до преди пет години те са били отделно министерство, но от пет години са служители на МВР и техните отпуски ще паднат с още пет дни. 

"Платеният годишен отпуск се дава за възстановяване на служителите. Тук не става въпрос само за пари и социален пакет, това е възстановяване на служителите. 

В момента работят на предела на силите си заради недостига на хора", допълни Красимир Костов. Той припомни, че през миналата година системата са напуснали около 3000 - 3500 души заради пенсионната реформа и първата проба за орязване на социалния пакет на служителите, но на тяхно място няма толкова назначени. 

По думите на Красимир Костов, служителите в МВР чувстват една несигурност и не знаят какво ще се случи с тях през следващия ден.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Голям праз,те пък щото са се спукали да работят,пък и качеството им едно.!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: