ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Красен Кралев: Президентът за пореден път доказа своята некомпетентност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:17 / 16.10.2019Коментари (20)11174
© Plovdiv24.bg
"Президентът Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България."

Това написа в социалните мрежи спортният министър Красен Кралев във връзка с изказването на държавния глава Румен Радев, че футболът е огледало на състоянието на държавата.

В обръщението си той запита още дали това негово изказване защитава извършителите на престъпления в спорта и дали според него държавата трябва да стои безучастно при подобни престъпления и прояви. 

Кралев посъветва президента да се запознае с конкретните разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство и да не се изказва неподготвен.

Спортният министър напомня на Радев, че БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство.

В тази връзка той поясни на президента, че за вмешателство може да се счита директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет. 

В позицията си Кралев подчертава, че искането на оставката на Михайлов от страна на премиера и него самия, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на БФС.

Спортният министър поясни още, че премиерът е призовал президентът на БФС да извърши морален акт с оглед на незадоволителните ни резултати във футбола и събитията от последния мач на националите с Англия.

Кралев уверява, че след оставката на Борислав Михайлов, Българският футболен съюз ще избере по демократичен начин президент и ръководни органи, без вмешателство на държавата.

Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа, пише още министърът.

Той допълни, че ще се въздържи от по-нататъшни коментари и заключения по темата, тъй като предстои заседание на Изпълнителния комитет на БФС, тече разследване на БФС и СДВР провежда операция по издирване на феновете, предизвикали скандала.

Призовавам Румен Радев да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта, изтъкна още Кралев.

Той изрази надежда, че ако се използва неприятния случай от последните дни и успеят да изрежат тумора навреме ще постигнат оздравяването на българския футбол.

Plovdiv24.bg припомня, че по-рано през деня Румен Радев изказа мнение, че каквато е държавата, такъв е и футболът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на realist70
премахни филтъра

+2
 
 
Този да говори за компетентност, е някаква шега,та нали той предлагаше Боби като най-подходящ за президент на БФС.А за това ,че футбола ни е отражение на държавните дела, е факт не оспорим. То е все едно да кажем ,че хората от БАН, НЕ СА НАРИЧАНИ НЕНУЖНИ СТАРЧЕТА.Много бързо ни карат да забравяме.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: