ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кралев: Вирусът е жесток и от него се умира, който още вярва в конспирации, си е за негова сметка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:48 / 07.09.2020Коментари (25)14570
©
Министърът на спорта Красен Кралев бе изписан от интензивното отделение на варненска болница, където е постъпил с двустранна пневмония, след като бе диагностициран с коронавирус.

Ето какво сподели Красен Кралев за заболяването и как е протекло при него.

Скъпи приятели, на 23 август бях диагностициран с COVID-19.

Само три дни по-късно здравословното ми състояние се влоши и бях приет в УМБАЛ "Света Марина" във Варна - с диагноза двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност.  

През последните 12 дни бях в Интензивното Респираторно Отделение на Клиника по пневмология и фтизиатрия на болницата. Лекарите положиха огромни усилия да се справят със заболяването ми и успяха. От днес лечението ми продължава в домашни условия, до пълното изчистване на организма от вируса.

Искам да изразя своята огромна благодарност и възхищение от всичко, което лично видях, че лекарите правят за всеки един от пациентите в интензивното отделение. Изключителна компетентност, внимание, бърза и решителна рекция, човешко отношение към всеки болен, което е от голямо значение в този труден за пациентите момент.

Лечението е двустранен процес на доверие и работа в екип между лекарите и болните. Във Варна има отлични лекари и се радвам, че се доверих на клиниката водена от доц.д-р Йордан Радков и екипа на отделението ръководен от д-р Валентина Димитрова, който включва д-р Павлина Пенева, д-р Искра Величкова, д-р Антон Антонов, д-р Павел Йорданов, всички медицински сестри и санитарки, които денонощно са до нас и се борят с чудовищните рискове от вируса очи в очи. 

Благодарение на тези хора аз преминах през най-тежката част това изпитание, затова искам да ви разкажа повече за тях.

Условията, при които тези герои работят, наистина са тежки. По време на работата си при болните в интензивното те прекарват минимум по 4 часа, навлечени с плътни защитни облекла, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани помещения правят дишането почти невъзможно. Има огромен риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с коронавируса. В съседната стая до моята лежеше д-р Стоянка Ненкова, която е част от екипа на отделението, но се беше заразила от пациент преди няколко седмици.

Скъпи приятели, не подценявайте жестокостта на коронавируса, не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от близките си и изложени на огромна опасност за живота си всеки ден. Тези хора заслужават огромна благодарност и уважение от цялото общество.

От началото на пандемията до този момент всички знаем, че етиологично лечение на К19 няма. Лечението се съобразява с индивидуалните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие сериозни рискове и за тези, които го предписват и за тези, на които се прилага.

Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка. COVID -19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания... никой не е застрахован!

Проблемът е, че засега няма как да се гарантира успешно лечение. Когато такова бъде открито, ще се приеме протокол и процедура за лечение, еднакви в целия свят. Дотогава има само една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това означава да спазваме всички епидемични мерки.

И пазете лекарите – ще ни трябват.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В момента населението на света е над 7 800 000 000 души ( почти осем милиарда ) . Починали от този вирус са малко под 1 000 000 ( един милион ) , което прави нещо около 0,012% от населението на планетата. Правете си сметката хора.... Яжте, пийте и си носете новите дрехи !
+1
 
 
Йалки са ве4е..Поредникт представител на продайната полити4еска класа.
+1
 
 
Този колко килограма вече стана? Министър на спорта.....
0
 
 
Вирусите от много време са коварни и не са за подценяване.Преди време свинския грип също взе много жертви от различни възрасти,както и при много хора протече с усложнения.Просто сега се даде гласност на това с цел контрол и стрес на населението в световен мащаб.
-1
 
 
Да се пазят лекарите и как като всички заразени са там.Кажете колко лекари има заразени и колко граждани .Лекар болен от корона за колко дни е в карантина .Сам ли се е заразил или целия екип.
0
 
 
Скъпа Тиква, целият български народ стиска палци, следващият заразен да си ти !
+1
 
 
Е като се умира ти какво прави6 о6те при йивите?
-1
 
 
ХОДИ СТАНИ РОБ НА РАПТИЛСКАТА ЗГАН СМЪРТ НА РАПТИЛИТЕ ДА ГО ДУХАТ
0
 
 
Ако не се лъжа ,този индивид май за втори път се заразява.Първия беше след като докараха фурмите, подарък от емирство. Боже до каде стигнаха тези глупаци,управляващите!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: