ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Край на сезона ли? По морето точно в момента някои правят луди пари! | ||||||
| ||||||
Улов Всяка сутрин корабите излизат от пристанището в Созопол и се връщат към 17.00 часа следобед с богат улов. Рибата пласират директно от пристанището. Първо продават на едро, зареждат цели хладилни бусове, които след това разпределят стоката по рибните борси. Прясна риба може да се купи и на килограм. Цената и за сафрида, и за чернокопа е 10 лв. за килограм директно от моряците. "Ако нямате възможност да се разходите вечерта до пристанището, идете сутринта рано в магазините, където все още прясната риба не е изкупена“, разказаха местните от Созопол. Цената на чернокопа е 10 лв. и в магазина, докато сафридът върви между 5 и 8 лв. в зависимост от големината. Барбунът също е около 7-8 лв. в Бургаско. "Паламуд все още продаваме, но в морето вече няма“, разказаха от рибарски магазин в Созопол. Самите моряци в региона имат останал черноморски паламуд, който обаче пазят за собствена консумация. Север На север рибарските корабчета нямат късмета на бургаските. В момента паламудът яде и цацата, и сафрида, разказаха за "Телеграф“ от Варна. Сафрид там изобщо няма в момента, като цената на тази риба в магазините върви около 12 лв. Паламудът нетрадиционно излиза по-евтино. Все още стойността му седи на 10 лв., каквато е и на чернокопа. По магазините в София цената също е около 10 лв. за сафрида и 13-14 лв. за чернокопа. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години? | ||
Д-р Гарабед Томасян (1533) | 16% | |
Спас Гърневски (1335) | 14% | |
Д-р Иван Чомаков (909) | 10% | |
Славчо Атанасов (2458) | 26% | |
Иван Тотев (2432) | 26% | |
Здравко Димитров (826) | 9% |