ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Костадинов си размени скандални реплики с Томислав Дончев в студиото на БНТ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:43 / 29.07.2022Коментари (12)6092
© БНТ
"Това което ние очакваме, е да успеем да обясним, че не отиваме на избори, а на референдум за бъдещето на България. Искаме ли България да продължи да бъде убивана както през последните 30 години или искаме една свободна държава", Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в "Панорама" по БНТ.

"Пътят на България е надолу в демографски и икономически план. Все още не можем да достигнем нивото от 1989-та година. Нашата икономика представлява единствено суровинен придатък. Ръстът е изцяло от добивната промишленост, т.е. това което изнасяме в чужбина", каза Костадинов.

На въпрос на водещия, дали призовава за революция, Костадинов отговори: "Да го наречем и преврат. Сегашната форма на държавност, контролирана от САЩ вече умря. Да не забравяме, че Петков изгони руските дипломати след като вече беше свален".

По неговите думи, нас ни управляват хора, които не се свенят да ходят на закуски в чуждо посолство, което представлява държавна измама. 

Лидерът на "Възраждане" посочи, че нашето членство в НАТО има 20 годишен срок, и след малко повече от 2 години ще бъдем изправени пред въпроса, дали искаме да продължим членството си. 

"Има само 2 европейски държави, които никога не са били питани за евроатлантическата си ориентация - България и Румъния. По същия начин ни вкараха и във Варшавския договор - без никой да ни пита. Навремето свалихме комунизма, защото някой друг решаваше вместо нас. Сега сме в подобна ситуация, само че още по-лоша", заяви Костадинов.

По повод слуховете, че е близък до Москва, той отговори така:

"За разлика от хората в евроатлантическия спектър, аз не ходя на закуски в американското посолство, за да получавам инструкции в деня на консултациите за съставяне на кабинет. Нито в руското посолство".

Костадинов разкри, че от "Възраждане" подготвят сигнал срещу медиите и политическите фигури, които са получавали грантове от "Америка за България". 

"Това е забранено в САЩ, но те го практикуват на наша територия.Христо Иванов е получавал тези средства като управител на НПО, т.е. инвестицията е добре оползотворена", посочи той.

По повод газовата криза, Костадинов обърна внимание на това, че "държавата ни е изпратена пред това, българската столица да бъде оставена на студено след 2 или 3 месеца".

"В момента отново се насажда психоза за носенето на маски. На хората им е втръснало до гуша от витиеватите приказки на политиците. Те нямат проблеми помежду си, а с политическия елит, изборът е в ръцете на българския избирател. Глас народен - глас Божи", завърши Костадинов.

Той си размени скандални реплики с Томислав Дончев от ГЕРБ, който също бе гост в студиото, по време на неговото изказване:

"Вие и вашето управление, г-н Дончев, упражнявахте политическа репресия и два пъти ме вкарахте в ареста", каза Костадинов. "Не мисля, че премиерът Борисов е давал задача, на която и да е служба, да вкара Вас в ареста, убеден съм в това", отговори Дончев.

"На кого е решение", попита Костадинов. "Това е решение на професионалното ръководство на МВР, за разлика от случая, когато беше ареста на Бойко Борисов", каза Дончев.

"Искате да кажете, че г-н Борисов не е знаел за това", попита отново Костадинов.

"Дали е знаел, дали е научил постфактум, не мога да ви кажа, но със сигурност това е задача, която не е давал, за разлика от неговия арест", каза Дончев.


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Cayenne
премахни филтъра

-1
 
 
Този човек поне милее за България и българското, не като досегашните крадци и чуждопоклонници. Възраждане ще спечели изборите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: