ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Корнелия Нинова на 1 май: Нашата кауза е социалната кауза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 01.05.2021Коментари (3)2652
©
Председателят на БСП Корнелия Нинова излезе със специално обръщение по повод 1 май:

Скъпи социалисти, симпатизанти и гости,

Скъпи български граждани,

Днес празнуваме 1-ви май - Денят на труда и на работническата солидарност, и денят на свободния, на левия печат по различен начин. Днес нямаме своето традиционно шествие, а всяка наша организация в страната празнува на място, за да не изложим на риск здравето на хората. Но макар и разделени, днес сме единни, сплотени и солидарни във волята си да искаме достоен труд, достоен живот и справедливост.

Началото е поставено в далечната 1886 г. в Съединените американски щати с първата организирана стачка за 8-часов работен ден. Оттогава до днес светът се промени много. Наред с работниците във фабриките и мините, днес младите се трудят дистанционно от всички точки на света. Икономиката се дигитализира, изкуственият интелект е напът да замести ръчния труд. Но основни проблеми тежат над човечеството и стават все по-големи. Това са бедността и неравенството. Милиони хора по света гладуват, в България над милион и половина живеят под прага на бедността, а модерният свят роди ново понятие - “работещи бедни“. Дори тези, които се трудят, не могат с изкараните пари да посрещнат най-належащите нужди на живота си. Нашата грижа е за тези хора. Нашата кауза е социалната кауза. Те са различни, те са и млади, и средна възраст и стари.  Те са мъже и жени, те са работнички в шивашки цехове, но и учени. Това са нашите съюзници в нашата битка за достоен труд и достоен живот. Нашият враг е паралелната държава. Нашият враг е задкулисието, изградено от Борисов в последните 10 години. Това е моделът, който краде 10 милиарда лева годишно от тези хора на труда - хората, които си изкарват хляба с честен труд. Този модел превърна ненормалното в норма. И ако си позволя и на този ден да цитирам един голям българин: "Стана така, че свестните у нас считат за луди". Не е нормално да рушиш институциите и премиер да не уважава парламента и да не стъпва там. Не е нормално да раздаваш обществените поръчки на близкия си бизнес кръг и да мачкаш малкия и среден бизнес. Не е нормално да държиш администрацията в робство и да я караш да гласува под строй. Не е нормално умишлено да държиш човек беден, за да можеш да го купиш в бедността и глада му с 50 лева. И да го обречеш още 4 години на глад и бедност. И още неща не са нормални.

Ето за това е нашата битка за промяна. Днес, каквото и да се говори, който и да го говори, трябва да кажем честно и открито на българските граждани: БСП 4 години последователно се бори срещу тази ненормалност и този модел на управление. Ние не отстъпихме. Тук ние повечето знаем какво ни се случи през последните 4 години - не се огънахме, не се предадохме, не се продадохме. Затова днес открито, честно заставаме и казваме - каквото и да ви се внушава - БСП има основен принос моделът "Бойко Борисов" днес за бъде разклатен. Мнозина от днешните герои на промяната през тези 4 години стояха под крилото на това статукво и на този модел, докато ние се борехме смело, честно и с всички последици, които ни се струпаха на главите.

Но скъпи български граждани, социалисти, симпатизанти и гости,

Нека не си затваряме очите. Този модел не е унищожен - той е само разклатен. Той използва всеки момент днес, за да се окопава и дообогатява. Ето защо са нужни общите ни усилия, общия ни ум, общия ни труд, честността и почтеността - да се обединим, за да довършим битката, която водим ние вече пета година.

Днес пред България стоят за решаване 4 важни неща. Това са и нашите приоритети:

Първо - независими от никакъв интерес и неподвластни на никакво задкулисие хора да продължат до разграждането на модела "ГЕРБ" и "Борисов".

Второ - умни хора, опитни хора, с решения за социални, икономически и здравни антикризисни мерки само с една грижа - грижа за хората, за икономиката и държавата.

Трето - смели хора, които да направят същинска съдебна реформа - не просто едните да излязат от съдебната система, за да влязат други на тяхно място, а да направим такава реформа, че да гарантираме справедливост. Справедливост за всеки - независимо от пол, беден, богат, политик - всеки да получи това, което заслужава по делата си.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На първи май обикновенно го честват хора без един ден трудов стаж!
-1
 
 
Филма за независимите, умните и смелите го гледахме 50 (петдесет) години! Ай мерси стрино Кури!!!
0
 
 
Защо така Кури вече и бабките не ти вярват.За смях стана с тез курове.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (884) 16%
Спас Гърневски (792) 14%
Д-р Иван Чомаков (540) 10%
Славчо Атанасов (1445) 26%
Иван Тотев (1482) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: