ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът се срещна с общински съветници от "Съюз за Пловдив“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:38 / 23.01.2020Коментари (4)3561
©
Кметът обсъди с общински съветници от "Съюз за Пловдив“ предложенията им за проектобюджета за 2020 г.

В проектобюджета на община Пловдив за 2020 г. е предвидена сумата от един милион лева, което ще даде възможност за обявяване на обществена поръчка за ул. "Даме Груев“. Тази година ще стартират строителните работи по реконструкцията, разширението, подмяната на ВиК мрежата и изграждането на нови тротоари. Това обяви кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с общински съветници от "Съюз за Пловдив“.

На нея се обсъдиха предложенията към проектобюджета на града, които политически представената група са депозирали в деловодството на общината. Основен акцент на разговора беше ремонтът на ул. "Даме Груев“ в район "Южен“, за който настояват съветниците. Кметът ги увери, че парите за проектиране ще бъдат разплатени.

"Предложенията на "Съюз за Пловдив“ са безспорни и добре мотивирани, именно заради това голямата част от обектите ще бъдат включени за финансиране“, заяви след срещата Здравко Димитров.

Кметът на община Пловдив гарантира, че се работи и по другия важен проект, предложен от "Съюз за Пловдив“ – продължението на бул. "Македония“ до бул. "Александър Стамболийски“. Предстои проектиране и отчуждаване на имоти, които попадат в новата улична регулация на булеварда. Кметът напомни, че за отчуждителни процедури с цел изграждане и разширение на пътната инфраструктура в Пловдив  в бюджета за 2020 г. са заложени рекордните 4 млн. лева.

Съветниците от "Съюз за Пловдив“ приеха мотивите на кмета засега да се отложи разширението на бул. “Марица–север“, защото точно в тази част на района започва подмяната на подземна инфраструктура по проекта за Водния цикъл и ако булевардът бъде разкопан, има риск да се блокира целия квартал.

Екипът на кмета се ангажира да изготви проекти към Националния доверителен екофонд по две предложения на съветниците от "Съюз за Пловдив“, които касаят саниране на ДГ "Еделвайс“ в район "Тракия“ и ДГ "Захарно петле“ в район "Северен“.

Повечето от улиците, за които "Съюз за Пловдив“ искат финансиране, ще бъдат включени в капиталовата програма като текущи ремонти. Общинската администрация пое ангажимент да преасфалтира най-компрометираните участъци на улиците "Жълтуга“, "Гърличе“ и "Деница“ в район "Северен“. В "Централен“ ще бъдат ремонтирани ул. "Щросмайер“ и "Димчо Дебелянов“. Също така беше прието предложението да се довърши ул. "Д-р Селимински“, която не беше включена в проекта по ОП "Региони в растеж“.

Здравко Димитров увери общинските съветници от партията на Дани Каназирева, че в район "Източен“ ще стартира работата за изграждане на нова връзка между ул. "Богомил“ и бул. "Санкт е Петербург“. Прие се и предложението им да бъде извършен ремонт и доставка на нови съоръжения и оборудване за детската площадка на ул. “Преспа“ 12.

Въпреки сложното финансово състояние на общината, екипът на кмета и съветниците от "Съюз за Пловдив“ смятат, че със заложените в бюджета средства ще бъдат решени малка част от проблемите на града.

"Удовлетворени сме от проведения диалог с кмета и неговия екип и считаме, че само чрез разбирателство и постоянна комуникация между различните политически сили можем да постигнем успех в интерес на пловдивчани“, каза след срещата председателят на групата съветници от "Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Разтроения, не правиш добра услуга на Славчо, а на всичкото отгоре изборите минаха! Да се надяваш на предсрочни кметски избори е достойно, но за сметка на това достатъчно наивно!
0
 
 
Единствено Славчо Атанасов можеше да извади Пловдив от дупката и да го изправи на крака, както го направи след безвремието на Чомаков. Но... Ха гледайте си ги сега тия две красавици, плащайте им високи данъци, големи чиновнически заплати, сини зони и нека и внуците ви да връщат заемите, за които те ще вземат огромните комисионни. А мандатът едва започва, какво още има да става! Ще го търсим Славчо, ама нейсе.
0
 
 
Е, с кого да се срещне Дългуча. Нали Данкините хора му свършиха мръсната работа по време на изборите, сега е времето да си делят баницата. Голям смях пада иначе, най-"силната опозиция" уж, сега си прави фелацио с управлението. Чиста порнография, това си е днешната пловдивска власт. Само дето порното е грозно, щото на единия му е малка и мека пи*ката, а на другия са му малки ци*ите. И общият резултат за Пловдив е еректилна дисфункция. Демек, никва няма да я свършат.
0
 
 
Красива снимка - дуо "Здравки". Той го играе статист от масовката, а тя задкулисно управлява Пловдив, защото той не става за кмет и е неспособен. Засипаха ни с лъжи по време на кампанията, след това извършиха най-голямата изборна измама с екзитполове в историята, г-жа Данка Измамка ръсна малко сълзи на щастие в ефир, набра 5 минути национална слава, след което, като най-силна опозиционерка, беше назначена в центъра на властта в Пловдив. Невероятни обрати, страховити пируети прави съдбата понякога... Сега вършеят на главите ни и правят точно обратното на това, което обещаваха. Но и двамата са щастливи, защото чрез мръсната игра, която изиграха, все пак успяха да спечелят срещу Славчо Атанасов, единственият подходящ и подготвен да управлява града кандидат. Хората се подлъгаха по фалшифицираните от Данка екзитполове, решиха, че всичко пак е предварително нагласено и не излязоха да гласуват. Това промени резултата от изборите. Общественото мнение искаше Славчо за кмет, но измамата на Данка, циганите и най-вече корпоративно гласувалите направиха Пинокио кмет и му пришиха Данка, че да има кой да му казва какво да прави. Много сме зле, майни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: