ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кирил Петков: Папата благослови нашата работа и каза, че пътят е правилен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:09 / 23.05.2022Коментари (15)3482
Корупцията е болест и младите политици са тези които могат и трябва да я изкоренят – това казал папа Франциск на българския министър-председател Кирил Петков.

По време на разговора на четири очи, българският премиер е бил поздравен от главата на Римокатолическата църква за усилията на кабинета за борба с корупцията. Кирил Петков получил и съвет: "Ако се борим едновременно с най-корумпираните в България и с вражески сили от чужди страни, двете битки ще се водят много трудно. И трябва да се опитаме борбата да е на стъпки, а не във всички посоки ".

Кирил Петков подчерта пред главата на Римокатолическата църква, че България високо цени ролята на Светия престол и на Папската институция в защита на човешкия живот и достойнство, мира и стабилността, държавността, общовалидните ценности и хуманността, които са основни морални и реални предпоставки за устойчиво развитие в името на хората и за бъдещето на нашата планета, каквато бихме искали да бъде. Споделяме общи морални ценности, които са основани на вярата, хуманизма, справедливостта и милосърдието, каза още българският премиер. Пред папа Франциск, той подчерта, че темата за братството и мостовете, които светия отец гради за срещи между християните и мюсюлманите е споделена тема за българите, които с различна религиозна принадлежност живеят мирно и съжителстват от векове.

Българският министър-председател Кирил Петков разговаря и с държавния секретар на Светия престол – кардинал Пиетро Паролин.

Пред него, премиерът е подчертал, че Българската страна високо цени, че през последните години някои от най-крупните папски образователни и научни институции, сред които Латеранският и Грегорианският университети, Папският източен институт, Папската академия на науките, Папският комитет за исторически изследвания, Апостолическата библиотека и Папският секретен архив и др. проявиха готовност за установяване на сътрудничество със сродни български институции.

В края на визитата си във Ватикана, премиерът и водената от него делегация, поднесе венец на олтара на Св папа Йоан Павел ІІ в базиликата "Св. Петър“. Признание и огромно уважение към личността на светия отец изрази българският премиер. На 31.12.1980 г. папа Йоан Павел II обявява Светите братя Кирил и Методий за "Съпокровители на Европа". След възстановяването на дипломатическите отношения между България и Ватикана през 1991 г. , става традиция изпращането на представителни делегации по повод честването на 24 май. А визитата на папа Йоан Павел ІІ в нашата държава е от огромно значение за България. С нея се прекратяват окончателно темата за "българската следа“ по време на атентата. Папа Йоан Павел ІІ, при срещата си с президента Георги Първанов, уверява, че никога не е вярвал, че България е замесена в атентата, извършен през 1981 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Според официален източник от Ватикана на срещата опитал да се промъкне и един ококорен българин, но охраната го изгонила.Бил обут с кафяви обувки, а по протокол е трябвало да носи черни.И много му миришели краката.Двама от охраната били отведени в близката болница за обдишване.
+2
 
 
А с нашия патриарх кога ще се запознае?
0
 
 
Остава киро да е договорил и два танкера с гъзЪ от Ватиканската флотилия!!!
0
 
 
Български дипломати и хора,участвали в делегации при други срещи с папата,са категорични,чи киро лъжеца ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЛЪЖЕ!Папата никога не политизира срещите си и не говори на тема *корупция*,например.Светия отец винаги провежда срещите си по протокол,темите са за Европа,света и християнството!!! Каква *корупция в България*,ПРИМАТ ЛЪЖЛИВ?!?Поредното излагане на България от това недоразумение на два крака!!
0
 
 
Киро ти какъв си ???Православен или католик ?Къде е Вселенския патриарх?Италия ни обвини в опит за убийство на папата.Извиненията след 10г са късни.
0
 
 
и от кога Папата разбира от политика и корупция? Нашия какво отиде там да му го държи? За Македония мисли,за бедните урки ,но не и за народа си...Получи куфарчето със парички и напътствия от краварските си господари и сега почна пак да върши глупости. Сега пак ще ни затворят,ама заради маймунска шарка-щото някви решили да таковат маймуни в Африка.
0
 
 
Папата пипА ли Кирчо по главичката искам да знам? Баце трима папи са го пипАли!
+5
 
 
Даже и папата излъгал, че се борил с корупцията.
0
 
 
Я кажи,киро лъжеца,подаръчето от коя фондацийка го изкопа?!?
0
 
 
Каквото и да ни *кажеш* за разговорите,не се бой - никой от Ватикана няма да се занимава с опровержение на ГЛУПОСТИ и ЛЪЖИ!И трябваше да кажеш не *шарка*,а *маймунска шарка*,глупендер,тя е актуалната в момента.Горкия папа,и с този глупендер е бил принуден да общува!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: