ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Каракачанов: Енергоразпределителните дружества да са държавни!
Автор: Пламена Николова 10:57 / 18.10.2021Коментари (4)1256
© Plovdiv24.bg
Основното нещо, което трябва да се направи още утре е национализация на ЕРП-тата и мораториум върху износа на електроенергия. Това заяви във Варна водачът на листата за морската столица на ВМРО - Българско национално движение Красимир Каракачанов, предаде репортер на Varna24.bg. 

"За мен е чест, че отново ще водя листата във Варна след изборите в началото на април тази година. За съжаление други, национално безотговорни политици, направиха така, че във време на пандемия, във време на икономическа криза, правим трети избори. Направиха го, защото това не са хора с ясна визия за България, с идеология и идеи, това са проекти, които се създават по внушение на външни фактори, с помощта на олигархични структури отвън. И когато на тези хора не им излиза сметката, не създават правителство. 

Няма никакво значение, че бизнеса фалира, че служебното правителство изтърва монополите, изтърва спекулата, сметките за токи  парно, които получават и гражданите и бизнеса, да непосилни. Когато няма политическа воля и работещ парламент, когато институциите не работят, спекулата процъфтява. Хранителните продукти скочиха още през юли, преди да влязат новите цени на тока. 

Това е целта на новите политически проекти, да позабогатеят бързо и да си отидат. Къде са т.нар. юхита от проекта на Сакскобурготски? Една част се загубиха, но с доста по-дебели банкови сметки си живеят живота, другите станаха крупни собственици на фирми, на хотели по Черноморието. Ей така за един мандат. 

Съдбата на всеки един народ, който търси бързо решаване на проблемите си магическа пръшка е такава. 

Наясно сме, че изборите ще са трудни. Но ние излизаме на тези избори отново с ясна визия какво трябва да бъде бъдещето на България. Наред с другите проблеми, з акоито досега сме говори, като демографската криза, циганската престъпност, създаване на силна и боеспособна армия, доходите на хората, възникват и няколко много спешни въпроса. 

Първо - решаването на проблема със спекулата. По този въпрос още преди 4 години ние имахме решение. Законопроектът ни срещу спекулата предвижда, че от производителя, до последния потребител, надценката на дадена стока или услега да не може да бъде повече от 20%. Подобен проблем са имали и други държави и се е решавал със твърдата намеса на държавата. Когато няма държава, когато има хлабаво управление, така се получава.

Вторият въпрос е свързан с енергетиката. Тук, за разлика от т.нар. проекти, ние даваме решение на въпроса. Защото по темата д българската енергетика ние работим от 2001 г. , когато един подобен проект, този на царя, дойде и заяви, че ще закрива първите четири реактора на АЕЦ-Козлодуй, защото такова било условието на ЕС. Такова условие нямаше, трябваше да освободим пазар за румънската електроенергия. Така България от монополист на пазара на ток на Балканския полуостров, който продаваше в Турция, цяла бивша Югославия и Италия, се превърна в държава, която плаща 25 евро. Обяснението, че скъп бил тока и в другите държави е от глупаци и за глупаци. Когато една държава има мошности, тя трябва да ги пътдържа, а не да ги унищожава. Според нас трябва да се направи национализация на ЕРП-тата, които бяха разпродадени по време на проекта НДСВ. Това са монополистите, които вдигат необосновано цената на тока. 

Енергоразпределителните дружества трябва да са държавни! Това е държавен монопол. Не вярвам при държавен монопол да има такова повишение на цената на тока. Сега монополистите не се интересуват как се отразява поскъпването на гражданите и бизнеса. Още по-лошо е, че тази печалба я изнасят в чужбина, вместо да я инвестират в българската икономика. 

Проблемите на българската енергетика няма да се решат, ако ние не реализираме големия проек, наречен АЕЦ-Белене и 7-ми блок на АЕЦ-Козлодуй, без които сме обречени на криза в енергетиката. Това ще се отрази на икономиката, както и на доходите и разходите на всекиедин български гражданин. 

Били против адрената енергетика няккави зелени в Европа. Но те не плащат сметките за ток на българските граждани. Имало някакви политически възражения, че реакторите били руски. Тези реактори сме ги платили, България е инвестирала прекалено много в Белене и да зачеркнем 4 млрд.лв. не е най-страшното, а това, че ако не произвеждаме електроенергия, тези пари ще стоят заровени в пръстта около Дунава.

Основното нещо, което трябва да се направи още утре-мораториум върху износа на електроенергия", коментира Каракачанов.

Повече вижте във видеото!



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е,плондера говори тези глупости за малоумниците като първия писал,т.н *анонимен*.Глупако,помним какво беше при *държавното*.ЛЕШ!Имам двама познати шефове на централни подстанции,затова пак ти го казвам - ЛЕШ! А прословутите боклуци,рушляшките рИактури,наистина са наши,ВЕЧЕ български,платени и надплатени,но са РУШЛЯШКО ПРОИЗВОДСТВО!!!Ти,ходеща каца с лайна,имаш ли някаква руска техника у вас?Поне ютия,най-обикновена?Нямаш,нали?Да не би да се возиш на *ладичка*,а може би на *уазка*?Вземи тази рушляшка атомна техника и си я наври!Ти знаеш къде!
0
 
 
Както изгонихме "Еон ",е време да изгоним и тези кръвопийци сегашните "Енерго-Про ",разбира се !Те само надуват цената на тока,а инвестиции никакви нямат в мрежата им !Като "Виваком ".Изобщо,всичките са обирджии -"Енерго-Про ", "Виваком ".
+1
 
 
От обща култура ,този тюфлек трябва да е разбрал,че ЕРПтата не могат да са държавни. И това е директива на ЕС от преди да влезем в съюза,затова и ги приватизираха. Второ....национализация! Той нещо бърка ЕС с Венецуела. Кое ще национализираш ти бе въшльо ? Какво си изнасял за Италия ,че някой трябва да ти обясни ,че тока се внася/изнася по далекопроводи ,а не в буркани. България и без 4те блока изнася ток. Ама кретена от къде да се сети,че страните с ВВЕР 440 приеха условие да закрият този тип реактори преди влизането в ЕС. Не само имаше условия,но те бяха и към други две страни! Всяка страна си работи за СВОЯ енергетика. Ток се купува вече при недостиг в определен момент или сезон. Няма двустранни договори за износ за дълъг срок с постоянен товар. Това беше преди 25г. Хубаво е тоя тъпанар да си вземе един експерт енергетик да му обясни някои неща да не плещи глупости и да се излага.
Aнонимен
на 18.10.2021 г.
-1
 
 
Отдавна Трябваше да са Държавни Сега ли се Сетихте Колко Пари Изтичат Извън България от Тия Монополисти.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1511) 16%
Спас Гърневски (1313) 14%
Д-р Иван Чомаков (892) 10%
Славчо Атанасов (2419) 26%
Иван Тотев (2394) 26%
Здравко Димитров (809) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: