ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Камен Во за Слави: И Исус не можа да убеди жителите на Йерусалим, че е дошъл, за да ги спаси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 13.04.2021Коментари (6)51351
©
Камен Воденичаров, дългогодишният приятел и водещ в телевизията на Слави Трифонов, даде обширно интервю пред "Истории от прехода". Представяме ви най-важните акценти от него.

"Това, което отличава Слави Трифонов и моите колеги от телевизия 7/8, е, че те имат волята да променят много от нещата, които до този момент съществуват. Със сигурност представата за месия и за това, че с магическа пръчка някой ще дойде и ще промени изведнъж България и тя ще стане Швейцария - съжалявам, но това просто няма как да се случи. Това е дълъг процес".

"А дали ще успее да се направи това, никой не знае. Това зависи до голяма степен от взаимодействието с други политически сили, с други играчи или с хората, които подкрепят този проект. Например Христо Иванов и "Да, България“ декларират нещо подобно.“

"Поради тази причина е много важно хората да мерят и да преценяват накъде отиват… Преди 2000 години Исус Христос не можа да убеди жителите на Йерусалим, че е дошъл, за да ги спаси и те го посрещнаха с възгласи "Добре дошъл, осанна – да си жив и здрав, колко те обичаме!“ и след 7 дни гласуваха Пилат Понтийски да го разпъне на кръст. Давам този пример, защото тази битка е от хилядолетия.

Дали ще стане, зависи както от личностите, така и от хората“, коментира той.

"Вижте, всички тези хора, които чертаеха инженерно и правеха планове, подходиха така, че всяка партия, която можеше да възникне, те я възникнаха предварително. Имам предвид да възникне така, както възникват едно движение и една партия – доброволно, група хора се събират и имат идея нещо да направят...

Например трябва националистическа партия – появяват се "Атака“ и НФСБ.

Трябва лява партия - и от БСП се нароиха много малки други. Има ли реално лява силна партия, както например в Испания има такава? Или ето още по-наблизко - СИРИЗА в Гърция примерно.

Няма такава…. Кой да я направи?! Правят я, генерират я всичките тези хора, които някъде са изчислили, че сигурно една нова лява партия ще стои много добре.

Ние, българите, в някаква степен изчакваме и искаме някак си всичко да дойде и да стане наготово. Затова харесвам протестите, защото има група от хора, които осъзнаха, че това няма как да стане наготово.“

"Няма как да дойде един месия – независимо дали е Слави Трифонов, Христо Иванов или бате Гойко, и така да пренареди нещата, че да им харесва на всички. Това няма как да се случи, защото е дълъг процес и непрестанна борба. Ако няма парламент, ще има следващи избори – това е демократичната процедура“.

"Тези мои връстници и момчета борци, както, разбира се, и от най-различни други спортове, бяха оставени на улицата и без работа. Непосредствено след това бяха нарочно вкарани и им бяха дадени възможностите да изградят тези структури, за да може ефикасно да се изградят новите капиталистически модели.

"В крайна сметка мисля, че тези хора – Илия Павлов, Васил Илиев, Георги Илиев, те са част от общата схема за преразпределение на собствеността. Самите те като млади хора започват да изпълняват това, което някой чичко (обикновено с генералски пагони) им казва да направят. Не знам дали може един млад спортист от Кюстендил –  заедно с неговия брат, да се сетят как да направят застрахователна компания, която да започне да застрахова всичко – от магазини до автомобили и предприятия.“

"Бъдещето на България зависи единствено и само от нов обществен договор между хората и между политическата класа. В целия този преход всички тези взаимоотношения са се случили със съучастието на едната половина от българския народ, а после – на другата половина.

Какво имам предвид? Веднъж едните, които гласуват в синьо, са съучастници на едни процеси, а тези, които гласуват в червено, са съучастници на други процеси. Българският народ не живее в аквариум и в кафез, да наблюдава само отстрани. Всички ние, всеки от нас участва във всичките тези процеси, включително и ние самите като артисти и като хора, които сме били много популярни. Някъде сме помагали и сме били много полезни и в протестите, и в песните си, другаде сигурно сме били вредни и не сме били нужни.“


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на realist70
премахни филтъра

+4
 
 
Каменчо,струва ми се доста си се олял със сравнението.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: