ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Калоян Методиев даде още 5 месеца на Борисов и отсече: Нинова е единственият политически лидер, подготвен да управлява България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 12.10.2020Коментари (0)2396
©
Политологът Калоян Методиев разкри в интервю за Нова тв, че чрез приетия от Европейския парламент /ЕП/ текст на Резолюция за кризата в България са налице опити от различни страни премиерът Бойко Борисов да бъде реабилитиран: “Резолюцията, която прие Европейският парламент, е добро за Бойко Борисов и лошо за България". Той допълни, че това е било "кръвопреливане на Борисов и акция по неговото спасяване“.

Прочитът на политолога по отношение на съдържанието на приетата от Европейския парламент Резолюция за България не е ласкав, а хладно дисектиращ тенденцията към стабилизиране на колебаенията в статута на министър-председателя Борисов: “Европейската народна партия /ЕНП/ се консолидира зад Борисов. До този момент той линееше. Подценяването на този въпрос чрез няколко пропагандни медии, че едва ли не след тази резолюция Борисов е разклатен – не. Сега е укрепен, защото ЕНП се обедини зад него", каза политологът в тв ефир.

Той коментира още, че ЕНП има председател на Европейската комисия, както и че партията на Ангела Меркел членува в нея: “Правителствата на Гърция, Хърватия, Унгария и Австрия бяха принудени да подкрепят Борисов заради натиска на тази група в ЕП“.

Методиев разкри и още една тенденция, основаваща се върху част от текстовете "под черта“ в Резолюцията: "Даде се и тема на националистите в българското правителство, защото те бяха в политическото небитие, а сега имат какво да говорят. Да не говорим за ефекта в България и региона за ОМО "Илинден“, където ставаме за смях. Ако това нещо се бе случило в друга страна-членка на ЕС, тези евродепутати щяха да се озоват в ситуация на обществено дамгосване, а тук ги изкараха герои", поясни политологът.

Един от изразителите на това т.нар. "кръвопреливане“ от ЕП към Борисов е евродепутатът Елена Йончева, която бе основният говорител на приемането на тази резолюция. Тя е действала, според Методиев “под привидното покривало на борба с корупцията, плюс Радан Кънев“ като са вкарали "изключително опасни и вредни за България постановки като приемане на Истанбулската конвенция, макар и под черта - на признаване на ОМО "Илинден“ - неща, по които българското общество категорично се е произнесло“.

Политологът изтъкна: "Имаме безспорно единство на общественото мнение по тези въпроси, както и решения на Конституционния съд и тези теми не могат да бъдат пипани повече, но се влезе в уговорки с крайнолеви и северни либерали, за да се прокара тази резолюция, която под привидното покривало на нещо добро, прокарват политики, които могат да влияят дългосрочно на страната". Той подчерта и че след пет месеца българското общество ще остави Борисов зад гърба си, но някои от приетите в резолюцията тези ще имат дългосрочен негативен ефект в страната ни.

“Една година да не се появиш и да говориш за корупция, и изведнъж да се появиш да говориш срещу лидера на партията, която те е избрала и да подкрепиш една резолюция, която е контрапродуктивна и срещу която е обществото, е съмнително", отбеляза още Методиев по повод подозрителното поведение на Елена Йончева.

Социологическите прогнози, тиражирани през последните дни, коментира още политологът: “Всеки се опитва да познае коя партия колко депутати ще вкара в парламента, а народът не се е произнесъл. Предстои интересна зима в социално и икономическо отношение, както и кампания. Нека първо минат изборите и след това ще видим кой с какво ще седне на масата като резултати".

Той поясни и че в момента сме в много динамична обстановка: “Аха да падне правителството и изведнъж укрепва. Разместват се пластовете. Като общество е нужно да вървим към следващите избори с приоритет за провеждането на честни избори. Народът ще подреди участниците и ще реши как ще продължим като общество да се борим с кризата", изтъкна по време на участието си по НОВА ТВ Калоян Методиев.

Мнението на експерта по политически науки е, че има само един български политик с компетентност и пригодност да застане начело на държавата и това е лидерът на БСП: “Корнелия Нинова има качествата, има възможностите и потенциала да управлява", категоричен бе политологът, според когото след пет месеца българското общество ще остави Борисов зад гърба си.

Тогава именно председателят на БСП, смята Методиев, е единственият политически лидер в България, който отговаря на изискванията за държавен управленец и може да поеме властта, изпълнила всички условия за това: "Първото условие – Нинова е подготвена икономически, а на обществото е нужен лидер, който да е подготвен икономически. Следващият премиер трябва да се занимава основно с икономиката. На второ място – Нинова има административен опит. На трето място – тя има характер и воля - нещо, в което никой не се съмнява. Нинова има и политически опит, натрупан през последните години. Не на последно място - тя не е меркантилна. Говори английски и френски, което е необходимо условие за по-добра комуникация на Европейско ниво и защита на националния интерес", посочи Методиев.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: