ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Калфин: Трябва да накараме хората да останат да работят в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 15.04.2016Коментари (42)6551
© Plovdiv24.bg
Готови сме да създадем специална схема по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОП РЧР) за нуждите на туристическия бранш, заяви късно снощи в Бургас вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин

Той откри дискусия, посветена на възможностите, които Европейския социален фонд предоставя за стимулиране на туристическия бранш у нас, чрез ОП РЧР.

"Мерките в сферата на заетостта по ОП РЧР трябва да ангажират финансов ресурс както на държавата, така и на работодателите. По този начин ще можем да създадем трайна заетост, а не просто да похарчим определена сума публични средства", подчерта вицепремиерът. 

Той допълни, че основната цел на МТСП при изработването на програми с европейски средства е прилагането на нови инструменти с висока ефективност.

Министър Калфин увери, че Министерство на труда и социалната политика е готово да помогне на работодателите от туристическия сектор да намерят подходящи кадри за работа. "Усилията ни са насочени към обучението на кадри, от които бизнесът има нужда. 

За това и приоритет за нас е развитието на професионалното обучение", поясни вицепремиерът. Той допълни, че в мерките за заетост приоритетно се включват хора от най-уязвимите групи на пазара на труда: младежи, хора в предпенсионна възраст и такива с увреждания.

"Потенциал за кадри в туристическия бранш може да търсим измежду тези 80-100 хиляди българи, които всяка година са заети със сезонна работа в Гърция, основно в туризма и селското стопанство", посочи министър Калфин. 

Той допълни, че държавата и бизнесът трябва да направят така, че да се създадат условия за работа, които да привличат тези хора и те да предпочетат да останат да работят в България. "Факт е, че заплащането на труда е сред основните фактори, с които можем за да постигнем това", уточни вицепремиерът.

"Надявам се заедно да успеем да моделираме такива мерки, които от една страна ще бъдат от полза за вас, а от друга да се гарантира, че публичните средства ще бъдат изразходвани ефективно", подчерта министър Калфин.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Пламен Трифонов 1
премахни филтъра

0
 
 
това няма как да стане със 420лв минимална работна заплата,и със средна за страната от 500лв. и то във по големите градове,за софия нещата са малко по различни и това не трябва да е така софия или монтана нещата трябва да са еднакви,а държава няма от много време!
+1
 
 
И как по точно. Със смешни заплати,мутренски шефове,дето отдавна са загубили всичко човешко в душите си,или с 12 часов работен ден за жълти стотинки,да не говорим за отношението ако имаш малко дете.... Нямам думи просто. Повръща ми се.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: