ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Какво става по морето? Хотели, плажове и заведения пълни на макс, бизнесмени недоволстват!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 27.07.2021Коментари (8)123728
Туристическият бранш с писмо до служебния кабинет заради новите ограничения за влизане в страната. Хотелиерите се опасяват от провал на летния сезон. Основно притеснение буди информацията за нова вълна на пандемията.

"Изпратихме това писмо заради многото появили се в медийното пространство заглавия от типа "Летният сезон ще бъде кратък", "Прекратяват сезона още през август" и други. Това са все такива публикации, които внасят напрежение и паника както в туристите, така и в без това оскъдния ни кадрови състав. За туризма трябва да се говори внимателно, защото се нуждае от спокойствие, дългосрочно планиране. Такива негативни сведения обременяват, паникьосват и туристи, и персонал", категоричен е председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев.

"Напоследък притеснението, че има опасност от провал, расте. В момент, в който туризмът започва да поема глътка въздух, имаме чувството, че някой иска да ни спре кислорода. Бургас премина в жълта зона. Тези, които "оцветяват", дали си дават сметка, че областта заради всички туристи има население в пъти по-голямо от това, което е по статистика? Много е важно как интерпретираме цифрите, защото се подават грешни сигнали, които ни вредят", каза пред Нова хотелиерът Теодор Пастърмаджиев.

Той обясни, че отворените хотели са с добра заетост, но много места за настаняване не са отворили врати. Тези, които работят, пък не използват пълния си капацитет. В Слънчев бряг липсват руските и английските туристи. У нас са дошли само тези, които имат имоти по родното ни Черноморие.


Още по темата: общо новини по темата: 675
01.10.2021 »
30.09.2021 »
29.09.2021 »
26.09.2021 »
25.09.2021 »
22.09.2021 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Хотелите и хотелиерите - да мрат, да фалират по-скоро ! Това им пожелавам.... със обслужването и цените които са открай време на бетономорието, това заслужават !!
+3
 
 
Бях на море в Равда хотел Асаи,базата е добра но обслужването е под всякаква критика.Истерична забележка ни беше направена за това, че в стаята се е качил за 5 минути външен човек, това било абсолютно недопустимо. След като попитахме дали можем да ползваме барбекюто в градината ни беше разрешено, но за наша изненада ни беше спрян тока в 11 часа.Още не бяхме вечеряли и се чудехме как да приберем нещата от масата светейки си с телефони. Това е при положение, че бяхме четирима човека които просто си разговаряхме без да е имало музика и вдигане на шум. Никога не бих отишла там отново и не го преоръчвам на никого. За съжаление това са българските хотелиери и след сто години няма да се научат на отношение.
+4
 
 
Тези негови твърдения за Слънчев бряг са пълна измислица! Бях на море 3 пъти и два от тях бяха в Несебър и Слънчев бряг (те са буквално съединени вече). Единият път бях през май, а другият допреди дни през юли. Има огромен наплив от рускоговорящи (дали руснаци или украинци - трудно е да се каже) и българите там се чувствахме като чужденци насред всички чужденци! Хотелите са пълни догоре и почти няма свободни места. Имаше такива преди 25-ти май, но от онази дата нататък всичко бе вече заето и цените на нощувките в хотелите рязко скочиха почти двойно! Нулеви причини за оплаквания, че сезонът щял да се провали. В момента е някаква лудница там и всички хотелиери и ресторантьори въртят чутовни печалби с огромни надценки. Хотел, в който през 2018 г. нощувахме за 35 лева, през 2020 за 50 лева, а тази година преди 25-ти май предлагаше нощувката също за 50 лева, от 26-ти май нататък тя стана 80 лева, а сега през юли вече е 128 лева! И въпреки това, свободни места няма, а дори напротив - има много туристи, които прииждат и не могат да си намерят място за нощувка. От това хотелиерите се възползват по неписаното правило "Ден година храни" и е непонятно откъде е това тяхно недоволство и хленчене за провален сезон. В същото време, повечето хотели имат и осезамо по-малък персонал, което допълнително понижава разходите им.
на 27.07.2021 г.
+5
 
 
Аз мисля , че председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев е пълен дебил и нещо като нашите политици - тръгнал да спасява държавата , като обявавя война на всички големи сили... Сезона си е наред и дори бих казал , че за сега прихдоите им - спрямо разходите и качеството на предлганите услуги - са доста по-големи . Така че нека не се правят на ощипани и да вземат да мислят , как да подобрят услуга и накарат туристите да предпочетат България вместо пикливата Гърция , а не да вият , че сезона щял да умре и да вземат пример от гърците - те уж направиха всичко възможно туристите да не отидат там , сложиха двойно по безсмислени мерки и прочие т.е. за тях сезона въобще не трябваше да започне и въпреки това наплива на там е огромен , защото ли ???? Нека тази измишльотина "Съюза на собствениците" да напънат една гънка мозък за целия съюз и да намерят решение , а не да мрънкат , че държавата им длъжна нещо ...
+3
 
 
Някъв си цървул,бил казал че данните са манипулирали, а той бил прав.Аве ,я ся еб* в г*за.Цял свят има покачване,и то десетки пъти по-голямо, но според БГ цървулана това е измислица
на 27.07.2021 г.
+9
 
 
Братле ... искат ми 25лв на ден за чадър и 2 шезлонга, плаща се само кеш... ПОС терминал е като псувня. ДДС-то им свалиха и копелетата са изцяло на данъчен кредит... Какво повече искат? По Гръцките острови е по-евтино и дори и на тъпите затънтени плажове се плаща безконтактно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (883) 16%
Спас Гърневски (790) 14%
Д-р Иван Чомаков (538) 10%
Славчо Атанасов (1443) 26%
Иван Тотев (1476) 26%
Здравко Димитров (485) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: