ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Какво семейство само! Сега арестуваха и бившия мъж на Радост от бТВ за изнудване и пране на пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:04 / 22.07.2019Коментари (0)17019
©
Бившият съпруг на тв водещата Радост Драганова е арестуван като лидер на престъпна група за изнудване и пране на пари, научи “24 часа".

45-годишният Явор Златанов и още 5-има души, сред които майка му, сестра му и мъжът ѝ са задържани миналата седмица. Всички са освободени с парични гаранции, освен Явор Златанов.

Припомняме, че само преди месец Plovdiv24.bg информира, че Радост Драганова е обвинена за пране на пари.

Акцията е на Специализираната прокуратура и столичната полиция. Изнудваният е бащата на Явор Златанов - Илия, който заедно със семейството си развива бизнес с производство и монтаж на асансьори. Негов сигнал, че роднините му искат да превземат бизнеса и имотите му, става повод за мащабно разследване.

Синът Явор, който до 2009 г. беше съпруг на Радост Драганова, и бащата Илия са съдружници в “Изамет". Фирмата е основана още през 1989 г., произвежда и продава асансьори в България и чужбина. Има заводи в Дупница и София. Печели обществени поръчки, а сред частните клиенти са големи строителни фирми, офис сгради и молове. До 21012 г. фирмата е собственост само на Илия Златанов. Тогава той прехвърля 40% от капитала на сина си.

През 2017 г. между Явор и баща му назрява конфликт. На страната на Златанов-младши са още майка му Юлия, сестра му Пролетина и съпругът ѝ Махмуд Бедир. Тогава семейната война се разгаря със заплахи, изнудване, завземане на активи. Илия Златанов е принуждаван да дава пари и имущество. През 2018 г. бил пребит на улицата. Съмненията са, че извършителят е охранител на сина му. През последните 2 години Явор Златанов няколко пъти е пребивал работници от завода на баща си. Златанов-старши се е жалвал за отклонени средства за над милион от фирмата “Изамет" към лични сметки на сина му. Чашата преляла на 10 юли, когато Златанов и бодигардовете му нахлули в асансьорния завод в Дупница и се обявил са собственик, с когото работниците трябва да се съобразяват.

В сряда Явор Златанов, сестра му, зет му, както и бившата съпруга на Илия Златанов са арестувани. Заедно с тях са отведени и Кристиан Хранов и Иван Димов. Обвинени са за изнудване и за пране на пари. Претърсени са жилищата им, офиси и банкови трезори. Разследващите намират 35 кг златни монети за над 4 млн. лв. и 565 хил. евро в брой. Иззети са 6 луксозни автомобила, сред които спортен мерцедес AMG, за които също има данни, че са придобити от престъпна дейност.

Според прокуратурата бандата на Явор Златанов и роднините му е опитала да присвои целия бизнес на баща му Илия със заплахи, прехвърляне на имоти и пари с фалшиви документи. Синът пък отмъкнал от баща си крупна сума, която била депозирана в чужда банка. Средствата са блокирани.

В петък срещу 150 хил. лв. гаранция са освободени съпругата на Илия Златанов Юлия, дъщеря му Пролетина и мъжът ѝ Махмуд. В събота съдът освободил и Калоян Хранов и Иван Димов. Явор Златанов обаче остава в ареста.

Имената на Явор и Илия Златанови нашумяха за последно през 2018 г., когато стана ясно, че заради конфликта им не работят асансьорите в два подлеза на “Цариградско шосе" в София.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: