ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как българката Милена стана секс робиня?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 04.11.2021Коментари (0)1981
©
Сутеньорът Христофор М. явно е изкарвал добри пари от бизнеса си със сексуални услуги в Дрезден, след като е успял да си построи прекрасна къща с голям плувен басейн в Доминиканската република. Христофор междувременно е покойник, а пред съда в Дрезден е изправена съпругата му Габриела П. - съдържателка на публичен дом, където български момичета са били принуждавани да вършат сексуални услуги, разказва "Deutsche Welle".

По следите на дрезденските сводници

Екип на германската обществена медия MDR следи юридическото разчистване на тази мръсна история вече почти цяла година. В своя обширен репортаж, който ги отвежда и в България, журналистите разказват за ямболското момиче Милена (името е променено). Както в много други сходни случаи, Милена е подлъгана с обещания за любов, брак и добър живот в Германия, но изкусителят, мъж на име Божидар, се оказва просто сводник, който си има друга жена.

Милена е принудена да спи с клиенти, а Божидар я бие брутално и заедно с Христофор и Габриела ѝ взима парите. До болка позната история, която непрекъснато се повтаря. Както обясняват пред репортерите социални работници в Ямбол: в Германия едно ромско момиче от България очаква да печели много повече, отколкото в родния си град. Тъкмо поради това такива момичета - обикновено зле образовани, от трудни семейства, с история на домашно насилие - взимат за чиста монета обещания на хора като Божидар и Христофор. Добрата новина е, че след два месеца секс робство Милена успява да се измъкне и да се върне в България.

В рамките на ЕС България е сред държавите с най-много жертви на търговията с хора. Особено много роми се намират в толкова трудна житейска ситуация, че са готови да използват всеки предложил им се изход, казва пред германските журналисти социалният работник от Ямбол Асен Стоянов.

Те посещават и един дом за подслоняване на жертви на търговия с хора, чието местонахождение не искат да разкрият, тъй като укрилите се там жени се боят за сигурността си. Социалната работничка Ана Николова разказва, че момичетата и жените, които се укриват тук, обикновено идват от трудни семейства или са израснали без родителски грижи.

"Романтична любов и брак, живот в чужбина: за това мечтаят много от момичетата тук“, обобщава Ана Николова. Голяма част от тези момичета са били сексуално експлоатирани тъкмо в Германия - като Милена от Ямбол.

И като Сара, която също попада в мрежата на дрезденските търговци с плът от България. Сара е подлъгана от своя приятелка и уж заминава като сезонна работничка. Добре, че баба ѝ в България се усъмнява в историята и отива в полицията. Тъкмо така започва да се разплита мръсната история в Дрезден.

"Не знаят как да потърсят помощ"

Много от жертвите в рамките на процеса в Дрезден идват от Ямбол и околностите му, но официалните числа са ниски - поне според ямболския прокурор Милен Божидаров, с когото разговарят германските журналисти. Той обяснява, че тези ниски официални числа вероятно се дължат на условията на живот на тези хора, които често са необразовани и затова не знаят как да потърсят помощ.

Процесът в Дрезден тече вече близо година, а подсъдимите ги очакват тежки наказания, твърдят журналистите от MDR. Те припомнят, че наказанието за търговия с хора може да достигне до 10 години лишаване от свобода, а към това обвинение в случая се добавят още сводничество и принуждаване към проституция.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: