ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
КАТ ни щрака с камери в такситата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:12 / 13.04.2011Коментари (29)8191
© Plovdiv24.bg
Таксита агенти, които са оборудвани с мобилни камери и радари, да снимат нарушителите по пътищата. Тази идея се обсъжда от експертите в "Пътна полиция" след последната жестока катастрофа с мотор на Околовръстното шосе, при която загинаха на място двама души, съобщи инспектор Димитър Мичев от сектор "Пътен контрол" в главна дирекция "Охранителна полиция". Целта e жълтите коли под прикритие да имат всички отличителни знаци като истинско такси, но да бъдат шофирани от полицаи.

В автомобилите под прикритие няма да се качват пътници, а ще се използват само за нуждите на КАТ.

Причината за нестандартния начин за контрол е, че голяма част от мотористите с пистови мотори, развиващи скорости от 250 км в час и нагоре, доскоро отказваха да спират на стоппалките.

Затова от "Пътна полиция" вече са подготвили редица мерки, за да се справят с проблема. Използването на такси агент е само една от тях.

отлични снимки и нощем"Много по-лесно ни е примерно с такава кола да спрем на една бензиностанция, където знаeм, че нощем се събират мотористи и правят гонки и да снимаме. Радарите ни правят, разясни инспектор Мичев. Новата идея не е взаимствана от други държави, а е на български експерти с над 10-годишен опит в областта на пътната безопасност. Наред с моторджиите ще бъдат снимани и всички останали нарушители с коли.

Първоначално се предвижда да бъде пуснато едно катаджийско такси и при необходимост и добри резултати бройката да се увеличи. Следващата стъпка преди идеята да се реализира е тя да бъде координирана заедно със служители от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Другата идея за справяне с лудите глави на две колела е в техните групи да бъде внедрен служител от МВР, който да следи за водачи без книжки или без задължителни застраховки "Гражданска отговорност".

От Пътна полиция обясниха, че са отворени да обменят идеи с управителите на мотоклубовете. "Имаше предложение да се получава членска карта само ако 3-ма от клуба предварително са гарантирали, че новият кандидат има книжка и редовно регистриран мотор и "Гражданска отговорност". Ние от своя страна можем да уведомяваме клубовете, като хванем техни членове повече от 3-4 пъти в нарушение и те да си решават какво да ги правят", коментираха от МВР.

В борбата с нарушителите по пътищата от другата седмица ще се включат и всичките 15 стационарни камери на КАТ, които от началото на годината бяха спрени, тъй като не бяха минали през задължителните годишни изследвания в Българския институт по метрология.

"В момента работят всички радари по главен път Е79 - това са устройствата край Монтана, Благоевград при сервиз "Монца", Дупница при язовир "Дяково" и близо до разклона за село Мурсалево, на главен път София - Кулата, както и на бул. "Цариградско шосе" в София", обясни пред "Монитор" инспектор Димитър Мичев. Днес предстои да бъдат включени и уредите край Ловеч, Велико Търново и Варна, а от началото на следващата седмица и останалите 3 в Бургас, Нова Загора и Пловдив.

Само за 17 работни дни след повторното включване на 3 от радарите са били засечени и снимани 2146 нарушители. Една част от тях, които са били уловени извън населените места, по новия Закон за движение по пътищата ще бъдат глобени минимум с около 150 лв., а другите нарушители, щракнали в населени места като село Мурсалево, ще се разделят и с книжките си, обясниха от КАТ. Един от най-фрапиращите случаи е бил на водач на БМВ, който при ограничение 90 е бил хванат да кара със 173 км в час.

За това нарушение той е получил електронен фиш за 600 лв., който обаче е платил веднага и се е възползвал в предвидената в закона отстъпка от 30% от глобата.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И в Лондон има камери на всяка крачка, но пък си предупреден за това, по всякакъв начин - табели, маркировки по асфалта.... Никой не се крие в храстите и зад дърветата
на 14.04.2011 г.
-2
 
 
От всичките писания за комунизъм и още нещо разбирам че писачите не са живели в чужбина В Австрия ги има всичките тези неща дори и хората се обаждат в полицията да съобщават за нарушители Там ОФ има а никога не е имало комунизъм ред има полиция под път и над път и винаги са скрити никога явно не се натрапват Снимките за нарушение пристигат до 10 дни от нарушението и до 10 дни ако не платиш лихвите са жестоки Сега кажете къде има агенти и комунизъм Всичко това съм го видял с очите си и затова съм сигурен в нещата които пиша
+3
 
 
Гадното е, че когато щракнеш катаджия да взема подкуп, това не е валидно доказателство в съда.
+2
 
 
Каква е функцията , ролята и задачите на служителите на КАТ? Да хващат нарушители, съставят глоби или да създават предпоставки да се спазват всички закони и правилници по пътищата? Докато се крият в храстите, дегизират като таксита или може би като едни жени по магистралите това няма как да стане. Друго е, като пътуваш да минеш поне на 3 места покрай полицаи, с отличителните знаци, видими от далеко, хем ще се чувстваш по-сигурно, хем и подсъзнанието ти казва някои неща. С колко км. в час се движа, всички имат ли колани... Трябва да се научим на ред, но той е задължителен и за другата страна. Стига сме се лъгали. Аз не мога да уважавам някой, който се крие! Който в тъмното на 20 м. след ограничение на скоростта е забучил радара и работи за собствена сметка. Не са ни нужни картонени патрулки за страх, а да гледаме в една посока. Да премахнеш знак е нарушение, престъпление, Да оставиш ненужен знак, след като отпадне необходимостта от него какво е? Ако няма такива по пътищата, ще ги спазвам. Ако няма скрити и покрити катаджии по пътищата, ще ги уважавам.
+2
 
 
Идиотска държава ... идиотско управление, ИДИОТСКИ идеи .... Остава да подслушват телелфоните на гражданите, и като компютъра засече цифра над 130 да се записва разговора. Така, като се обадя на приятел и му кажа, че съм си изпробвал колата и съм вдигнал 210 и да дойдат, да ме арестуват. Това ще им го предложа като решение. :X . Нямам думи просто! Къде другаде в 'белия' свят има поставени Картонени патрулки, и ти като ги видиш да трябва да се стряскаш и намаляш. Къде другаде има цивилни коли, от които те снимат за привишена скорост. Къде другаде, служителите на КАТ се крият като мишки по храстовете и зад билбордове. То ако можеше, и на дърво биха се качили. ИДИОТИ ... и тези хора се издържат от нашите данъци ??? Това трябва да се спре .....
+4
 
 
мхахаха не от всеки катаджия става бакшиш, ама всеки бакшиш може да е катаджия :))))
+4
 
 
Сега катаджиите с освен "Кво ша прайм сега" могат да заработват и като "бакшиши".
-2
 
 
Ами ако не полицаите и таксиджиите то поне останалите хора а на таксиджиите изобщо не им пука защото гледат да изкарат по голяма надница и за това не им пука
-3
 
 
Ами ако не полицаите и таксиджиите то поне останалите хора а на таксиджиите изобщо не им пука защото гледат да изкарат по голяма надница и за това не им пука
+2
 
 
ми те такситата и полицаите са на еди акъл които нищо не става от него и го мързи става ченге
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1531) 16%
Спас Гърневски (1335) 14%
Д-р Иван Чомаков (908) 10%
Славчо Атанасов (2455) 26%
Иван Тотев (2429) 26%
Здравко Димитров (821) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: