ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Изявление на Слави Трифонов, заканата е сериозна!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:11 / 18.08.2021Коментари (11)20014
©
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов публикува писмено изявление в профила си във Фейсбук.

"Тъй като отскоро съм в политиката, явно не ги разбирам нещата така, както ги разбират печените политици. Печените български политици. Явно някои неща, като последователност, да си държиш на думата, почтеност, компромис, жест, уважение, явно тези неща са част от нормалния живот, но от политическия - не са! Там тези думи придобиват съвсем друг смисъл, звучат по един начин, но всъщност предполагат точно обратните действия. Да, не ги разбирам аз тия неща. И честно да си призная - нито искам да ги разбирам, нито пък някога ще приема този начин на поведение, в който казваш едно, пък правиш друго, в който лъжата е истина, компромисът е навеждане, а почтеността е някаква архаична глупост.

Сега ще ви обясня как ги разбирам аз нещата.

“Има такъв народ" се опита да реализира правителство, да - правителство на малцинството, но Конституцията позволява това, и “Има такъв народ" направи необходимите жестове и компромиси към т. нар. “партии на протеста", защото ние бяхме казали, че само с тяхната подкрепа ще реализираме правителство. Ние не получихме тяхната подкрепа и нашите жестове не бяха разбрани и бяха отхвърлени. У нашите евентуални партньори имаше, забележете - “усещането", че в нашето предложение се вижда “дългата ръка на ДПС". Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното “усещане за дългата ръка на ДПС" изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика “дългите ръце" и “късите крака" се появяват и изчезват според “усещанията" на политиците. Като казвам “къси крака", имам предвид българската поговорка, че “на лъжата краката са къси".

Освен това и всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ", което означава, че “Има такъв народ" със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа. С моето елементарно разбиране за политика и наивна почтеност, не съм чувал някъде, някога, в някоя демократична държава да е съставено правителство между управляващи и опозиция.

Нали това е смисълът на демократичния процес - да има управляващи и логично, в противовес на управлението, да има опозиция?

И сега, уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция…докато суверенът не реши нещо друго!", пише Трифонов.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.08.2021 г.
+2
 
 
Затова мълча толкова време, защото знае, че колкото повече говори, толкова повече се забатачва! Затова си криха и "кадрите" преди изборите, защото ги показаха и видяхме какви хора са! Вън от политиката!
+2
 
 
Опозиция на управаляващите тоест на служебното правителство, защото те управляват, но те са назначени от президента тоест опозиция на президента, а го подкрепяш за втори мандат. Това е някаква шизофрения, или не знаеш какво да правиш.
+1
 
 
ДО ТЪПИЯ ЧАЛГАР КУЦИЯ КОН -ЗАКРИВАЙ ТАЗИ КОЧИНА ИТН И СЕ СКРИВАЙТЕ В КАБЕЛАРКАТА ,РАЗБРА СЕ ЧЕ НЕ СТАВАТЕ ЧАО ЧАО ЧАОООООО
Aнонимен
на 18.08.2021 г.
+3
 
 
Айде пак простотии! А бе дълъг, хората ти казаха че искат писмено споразумение - с подпис и печат! Няма казал - има писал! Ама тоз бил казал, ма тоз бил обещал, ма оня не чул - това са чалгарски приказки от селски вечеринки! Като си тръгнал да се занимаваш с политика и да искаш да управляваш държава - НАУЧИ ПРАВИЛАТА! Това не е музика и по слух не става! Политиката и тя си има ноти! Държавата не е оркестър без име и не може да чака шепа глупаци да искат да управляват както им кефне - щото те тъй биле мислели! Дълъг глупендър такъв...
+3
 
 
Селски , може ли по-рядко да споменаваш волята на Суверена ? По простата причина че близо 60% от него не гласува. Политиката не е тъпо комедийно шоу с просташки шеги. Нямате нито програма нито кадри.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 18.08.2021 г.
+3
 
 
Станиславе, някой сериозно се е изгаврил с теб, внушавайки ти, че разбираш от политика! Камо ли - от държавно управление!
0
 
 
Правителството просто беше слабо, няма какво да сърдиш на други. Не се получиха нещата.
+3
 
 
Слушай сега,чалгарски ПРОСТАКО,ти,който не разбираш - по твоите думи,от политика,чиче какво ще ти дума: това,че си ПРОСТАК,е по-малката беда,лошото е,че не разбираш,че си ПРОСТАК!Започни от тук,Другите не са виновни,че си ПРОСТАК,това си е до гроб,и с него,нали разбираш,ще тръгнеш за там где птичките не пеят.А при тебе,казъм,май работата отива натам.За политик не ставаш,не си и мъж с тези меки топки,май само като ГЛАВЕН ПРОСТАК жънеш успехи.Шъ плачим,бати,за теби,къту съ мафниш от политикътъ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (885) 16%
Спас Гърневски (795) 14%
Д-р Иван Чомаков (544) 10%
Славчо Атанасов (1455) 26%
Иван Тотев (1491) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: