ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Извънреден брифинг в Министерски съвет: Ще затварят принудително магазини!
Автор: Силвия Станева 14:48 / 14.03.2020Коментари (36)40524
© Фейсбук
Благодаря на президента , че само за няколко часа подписа указите за извънредното положение наказателния кодекс и здравето. Те са вече в сила. Това каза премиерът на България Бойко Борисов на извънреден брифинг, посветен на мерките срещу коронавируса.  

Бойко Борисов изброи няколко мерки, които налага ситуацията, а и тревожат хората. 

"Удължаваме с 6 месеца срока за издаване на лични документи, за да не се струпват хората по гишетата. Маринов да създаде необходимия ред. Целта на извънредните мерки е да не позволяваме на струването на хора на определени места.

Това е единствената цел. Това е единствената мярка, доказана в света, че работи.  Удължаваме до края на май срока за газовите уредби. Така че нищо да не налага да бързат и да се струпват в тази посока. 

Протоколите за скъпите лекарства се удължават до 12 месеца, така че хората, които имат нужда от тях, да си ги получават бе з да се налага да се излагат на допълнителен риск.  Четвърто - решението на ТЕЛК се удължават до месец май. Истински се надяваме, че до тогава всичко с коронавируса ще бъде овладяно", каза Борисов. 

Бойко Борисов направи следните препоръки към кметовете на общините: "Да бъдат внимателни със затварянето на пазарите, когато ги затварят, да създават следния ред как хората да могат да си купуват хранителни продукти.  Второ, много важно. От 17:00 ч. днес сме създали организация на телефон 112 да поема обаждания за обхвата на заповедта на министерството на здравеопазването. Четири души ще стоят на телефоните, за да може всеки един въпрос или тълкование да се отговаря по максимално бърз начин и да бъде взето необходимото решение. 

Да чуят много внимателно собствениците на големите магазини за строителни материали, на техника. Някои са затворени, я други се струпват хора. Установят ли такъв магазин, в който е позволено струпване на хора, да бъде затварян веднага, отсече Борисов.  Не трябва да си затворим живота, ако нещо е необходимо, да имат възможност да го купят, но собственикът трябва да гарантира необходимия ред, за да не бъдат затворени принудително. Целта е предпазване от струпване на хора. 

Веригите за бързо хранене могат да работят само, ако човек иска да си купи за вкъщи. РЗИ и МВР трябва да отчетат незабавен контрол навсякъде в страната  Статистиката дава много излекувани. В Италия пристигна военен самолет с най-добрите доктори от Китай. Светът търси спешни мерки и нищо по-различно няма от това, което сме въвели. Още веднъж призовавам за самодисциплина. Излезте със семействата си на разходка, но не се струпвайте много хора на едно място. Две седмици са критичния срок, в който мерките трябва да дадат резултат. 

Парламентът е в готовност да гласува всички закони, които са необходими за доброто на хората.  Лекарствата имат регулация и не може да се допусне спекула, а в другите сектори министър Горанов има готовност да наложи таван.

В момента разчитаме на добросъвестност, но МВР и прокуратурата имат готовност за всякакви опити на частни партита по дискотеки и каквито и да е било опити. Ще бъдат прекратени на мига.  Сега са пости, не се извършват и църковни бракове. Да си дадем тези две седмици. Виждате, че сме готови да отреагираме във всяка една ситуация с промени и затягане на реда навсякъде където има нужда да се създаде нещо допълнително. Ако трябва ще се правят доставки по домовете на храни, води и всичко необходимо.

С министър Горанов и Томислав Дончев наблюдаваме мерките в другите страни и ги обсъждаме. Това са сметки за кратък период, но и сметки, които трябва да дърбат за дълъг период.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЗАТВАРЯТ МАГАЗИНИ ЗАТВАРЯТ ГРАНИЦИ А ЗА БОКЛУКА КОЙТО ВКАРВАТ НИЩО НЕ КАЗВАТ НИМА В НЕГО НЯМА БОЛНИЧНИ ОТПАДЪЦИ И КУП ОЩЕ БАКТЕРИИ И ВИРУСИ
0
 
 
Беееииии хората 6те умират от глад баси маиката
0
 
 
Така ще е от безхаберието на народа,защото ще останат гладни сигурно и "незбърсани",защото вода няма.Остава и магазините да забранят от нехайството на хората и подценяването на така създалата се тежка ситиация. Както го е казал Слави Трифонов НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!
0
 
 
Подкрепям мерките,които взимат управляващите,но нека ги и съблюдават.Защото липсва всякакъв контрол от страна на правителство и други контролни органи.Все още има работещи заведения,кръчмички,кафененца..... Не липсват и безотговорни хора,които с лека ръка идвайки си от чужбина се шляят къде ли не ,подлагайки на риск всички. А за самосъзнанието на целокупния български народ...нямам думи!???!!!!??Явно голям процент от народа се мислят за КОРАВИ БЪЛГАРИ....Е, може би преди векове да сме били.....днес нищо не доказва това!!!!!
0
 
 
Ужас в Канада правителството от пуска финансови средства за тези който са под карантина...В Китай раздаваха безплатно ръкавици и маски и лекарства а тука гледат как да печелят от болните потресаващо е
0
 
 
Тук просто ще ни оморят без работа пари и следва без храна
0
 
 
Затворете границите тъпаци прости
0
 
 
А удължава ли се срока за ЕВН и банките с 1-2 месеца отсрочкарџ?‰
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: