ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Източва ли се Здравната каса с фалшиви диагнози?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:37 / 12.01.2017Коментари (5)6078
©
Как частна болница в едно софийско село се оказа сред най-добре финансираните от държавата? Източва ли се Здравната каса с фалшиви диагнози?

Две болници делят една сграда в Пирдоп - частна и общинска. И докато общинската е пред фалит, частната с основна дейност - пластична хирургия, е на челно място по усвояване на пари от НЗОК.

"Болницата "Скин систем" е многопрофилна болница за активно лечение с високотехнологична дейност. Направихме проверка. Взехме анкети от пациента, тъй като детето е незаплатено като стойност от Здравната каса. Болницата е поела лечението на детето доброволно", разказа в студиото на "Здравей, България" д-р Николай Златев, директор на РЗОК - София област.

Преди две години Ивайло пада от колело и влиза по спешност, но не в общинската, а в частната болница за пластична хирургия и ортопедия.

"Имаше некървяща рана. След три дни се наложи рентгенова снимка. Нямаше счупване. През тези три дни той не беше в болница", разказва майка му.

По документи обаче на детето е правена пластична операция и е лежало три дни в болницата.

Пет дни в частната болницата и пластична операция на рана на крака са записани и в документите на Крум Луков.

"Никаква операция не ми е правена", заявява пациентът.

От болницата отричат да са правили злоупотреби и твърдят, че няколко бивши служители ги злепоставят. Пациентът Луков пък не помнел операцията си.

"Човекът е възрастен, има други придружаващи заболявания, които нямам право да коментирам. Вероятно споменава д-р Йорданов защото той отново участва в колегиума", обяснява д-р Катрин Крахтова, управител на МБАЛ "Скин Системс".

А случaите не са изненада за д-р Стефан Рохов - бивш началник на хирургията на общинската болница и доскоро лекар в частната болница.

"Може да се направи така, че Касата да плати малко повече отколкото в една обща хирургия. Тоест, да се напишат добре историите на заболяването и да мине за пластична операция", казва д-р Стефан Рохов, бивш лекар в частната болница.

От Здравната каса направиха светкавична проверка на нашия сигнал. Резултатът - нарушения няма. Посочват, че не са плащали за лечението на 10-годишния Ивайло. А за възрастния мъж са отпуснали 883 лева. Любопитен детайл е, че настоящият подуправител на Здравната каса Иванка Кръстева e бивш адвокат на частната болница. Това потвърди и шефката на частната болница.

По данни на Касата частната клиника по пластична хирургия получава от държавата втория по големина бюджет за София-област. А от 2014-а досега изплатените пари по клинични пътеки от Здравната каса са увеличени в пъти. От милион и половина лева за две години стават три милиона.

От частната болница обясниха че през 2016-а от там са минали над 5 хиляди пациенти. 2 хиляди от тях са били лекувани във филиала в Пирдоп.

Софийската окръжна прокуратура се самосезира по повод излъчения репортаж в сутрешния блок на Нова тв относно източването на Здравната каса чрез изготвени неверни документи за извършени несъществуващи медицински манипулации в частна болница в гр. Пирдоп. Възложено е на прокурор от Окрйжна прокуратура да се извърши проверка по случая.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.01.2017 г.
0
 
 
На позната отстраниха мастно топче от черепа, на столче в манипулационната. Когато след няколко месеца си получи епикризата, вътре пишеше "операция на дебелото черво", с тридневен престой в болницата, въпреки, че си е тръгнала веднага. На какво се чудим, кой няма такива истории?
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 12.01.2017 г.
+2
 
 
Как така Прокуратурата се самосезира едва когато е излъчен някой репортаж? Развалят им рахата само.
+3
 
 
Въпросът е риторичен!! Това е "обществена тайна" от години, но никой не прави нищо, защото така е по-лесно. Пишат се безумия и всеки от нас може да разкаже такъв случай!! Крайно време е да се сложи край на тази бездънна яма-ЗОК!!!
+3
 
 
И то много се източва след като ни е тромава здравеопазването
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2017 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: