ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Историк: Уважаеми украинци, тук няма място за вас! Никой не заслужава да му се причинява България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 03.06.2022Коментари (17)9215
©
Александър Стоянов е историк, специалист по военна история и член на Българска Академия на Науките. Представяме ви негова гледна точка от страницата му във фейсбук защо България не бива да приема бежанци. Според него България е един народ от ксенофоби и мизантропи - държава, която не е устроена да помага на когото и да е. Д-р Стоянов съветва украинските бежанци да не остават в България, просто защото тук няма място за тях. Ето цялото му мнение:

България не бива да приема бежанци.

Обяснявам - никое нормално човешко същество, не заслужава да му се причинява България. Особено на онези хора, бягащи от разсипани държави, погълнати от конфликти, нищета и мизерия.

Не, страната ни не е устроена да помага - нито на свои, нито на чужди.

Не, българите не са гостоприемни. Гостоприемството на българите е мит. Ние сме народ от ксенофоби и мизантропи. Хората по места те гледат на кръв, ако просто си дошъл от друг град, какво остава ако си от чужда държава. Всичките ни комшии са "подлеци и врагове". Европейците са "жендъри", източните са "чаршафи" и т.н. Народ, който сам се чуди как да се разкара от собствената си държава, няма как да бъде добър домакин.

Политиците ни са крадливи, некадърни и тесногръди. Голяма част от тях слугуват на Русия и ще й слугуват и занапред. В държава с толкова много рублофили, за украинците няма бъдеще.

Българският бизнес е плантаторски. Да се работи у нас е като да се плава на Амистад. Заплатите са подигравка, отношението на работодателите към служителите (разбирай слугите) в частния и държавния сектор е като към закрепостени селяни през Средните векове. Редовно се полага ангария в полза на чорбаджията след работно време, както и в уикенда. Как да интегрираме бежанци в работна среда, от която самите ние постоянно се оплакваме и се чудим как да се спасим?

Здравеопазването ни е трагично като съдбата на шекспиров герой. Осигуряването уж го има, но всъщност е безполезно. Лекарствата са скъпи, а най-качествените винаги са спрени от внос или производство, за да се изкупуват боклуци, договорени от фармацевтичното лоби. За медицинския персонал няма да коментирам - там е на късмет и на настроение.

Уважаеми украинци, последвайте примера на сирийци, афганистанци и африканци и минете транзит. Тук няма място за вас. Няма място и за нас, но вие поне имате избор, Европа ще ви приеме от състрадание. Нас ни приеха от състрадание преди 15 години, но вече се разкайват. Остана ни само пустата орисия да живеем като скотове в Обетованата земя, която дедите ни опазиха с кръв и пот, а ние от 80 години сме оставили в ръцете на крадливи мекотели, чиято единствена роля е да превръщат парите ни в свои, мечтите ни в прах и държавата ни в сметище.



Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Тук в България трябва да си нагъл за да оцелееш,да нямаш страх от закони,правила и институции,да нямаш съвест и уважение към другия и да си в готовност винаги да прецакаш ближния и да си нащтрек теб да не те прецакат.Някои украинци са с такива качества,те ще оцелеят тук
0
 
 
Бягащи от война към курорта плаща който иска почивка другите където може
+2
 
 
По-точно едва ли може да се каже. На русофила демокрацията му отне всичко, и връзки и партийна книжка, и предимства, и привилегиите за Активен Борец….а бе всичко! Дори корупцията се дължала на Демокрацията?!?
+2
 
 
Прав е .Това което остана в БГ след 20г емиграция е най-голямата мърша.Нация от шимпанзета антиваксъри и русофили.И циганите даже избягаха в Германия,а сега и бежанци предпочитат да се върнат там където падат бомби вместо стоят гетото на ЕУ, клоаката БГ.Какви по-големи доказателства от това
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: