ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Искате красива и здрава коса? Ето какви грешки да избягвате!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:08 / 03.11.2020Коментари (0)20797
©
Уморената и лишена от жизненост коса, бързо започва да се накъсва и цъфти. Нейната красота до голяма степен зависи от гените, но… не само. Можете да ѝ помогнете като ѝ осигурите цялостна грижа и избягвате определени дейности, които влияят негативно на състоянието ѝ. Ето какви грешки да не допускате, за да имате винаги здрава, еластична и блестяща коса!

Всеки ден използваме много козметични средства и стилизиращи уреди, които могат да имат неприятни последици, ако не ги прилагаме правилно. Дори естествено силната коса няма да излезе невредима от тази ситуация, ако не се погрижим навреме за състоянието ѝ. Откажете се от лошите навици и помогнете на прическата да върне оптималното си състояние.

Какво трябва да избягвате?

Агресивна козметика

Нито една коса не я харесва, независимо от какъв тип е. В много шампоани ще намерите вещества, които ефективно почистват от натрупаните примеси и излишния себум, но също така водят до сухота - такива са SLS (натриев лаурил сулфат) и SLES (натриев лаурет сулфат). Когато се използват прекомерно, тези два силно пенещи се компонента разрушават защитния слой на косъма, като го правят груб и чуплив. Нещо повече, тези съставки стимулират работата на мастните жлези и дразнят скалпа. Ако косата ви е много мазни и трябва да използвате шампоан всеки ден, изберете конкретен продукт с по-мека формула, в който измиващата основа  съставка е, получената от кокос Cocamidopropyl Betaine.

Интензивно търкане на косата

Много хора, желаещи да спестят малко време под душа, нанасят шампоана директно върху главата и след това го втриват енергично в дължината. Такова действие много бързо ще доведе до разрушаване на повърхността ѝ, което ще я увреди, тя ще  загуби еластичността си и ще бъде трудно да се разплете. Вместо директно върху скалпа, нанесете козметиката (умерено!) първо върху ръката си и след това внимателно я разпенете, като се фокусирате повече върху кожата, отколкото върху косата. Правете нежни движения, за да не стимулирате излишно секрецията на себум и използвайте хладка вода, която не изсушава толкова, колкото гореща.

Неправилна грижа

Косата, също като кожата, се нуждае от хидратация и подхранване. В дрогериите може да откриете огромна гама от продукти, които да повлияят положително на външния вид и състоянието ѝ. Трябва редовно да се използват леки, неутежняващи маски за коси, каквито може да намерите тук: https://makeup.bg/categorys/22812/, за да има видими и трайни резултати.

Разресване на мокра коса

Това е поредната грешка, която допускаме в ежедневните грижи. Най-доброто решение е да разрешете косата преди миене или след нанасянето на балсам, което ще улесни разплитането. Гребенът трябва да има редки зъби, за да не се заплитат кичурите между тях. 

Прекалена стилизация

Прекалено честото сушене, изправяне или къдрене, както и продукти като боя, лак или пяна, влияят неблагоприятно върху състоянието на косъма. Когато не се налага, откажете се от тези дейности и пропуснете твърде честото нанасяне на стилизираща козметика. Оставете косата си да си почине!

Добре подбраните продукти, балансираната грижа и избягването на горните грешки ще позволят на косата ви да възвърне здравето, жизнеността и блясъка си!
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: