ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Интернационална хотелска верига стъпва в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:15 / 15.12.2015Коментари (6)6819
©
Базираната в Хонконг интернационална хотелска верига Swiss-Belhotel International обяви, че ще отвори екохотел Swiss-Belresort Mount Orpheus в Родопите през 2017 г. Освен това компанията планира да поеме управлението на хотели в София, Банско, Пловдив, Бургас, Поморие и Варна, като очаква подписването на сделката за хотела във Варна преди края на 2015 г., съобщиха за "Капитал" от Swiss-Belhotel International.

Интересът към България е провокиран от "огромния потенциал в страната" и очакването на мениджърите на хотелската верига, че туризмът ще расте през следващите няколко години в страната.

Нов хотел в Родопите

Новият хотел Swiss-Belresort Mount Orpheus ще е разположен в Родопите, близо до местността Кръстова гора. Проектът не включва само хотел, но и цялостно екоселище. То ще заема площ от 30 хил. кв.м и ще е собственост на компанията "Сейкред ленд" ООД със собственици Майкъл Йън Батърфийлд и певицата Диана Дафова-Батърфийлд. 

Диана Дафова-Батърфийлд каза, че тя и съпругът й са собственици на проекта, а Swiss-Belhotel International ще поемат мениджърската дейност. Тя не даде повече подробности по проекта - например колко ще се инвестира, защото строежът предстои и все още текат довършителни работи по плана. По нейни думи най-вероятно изграждането ще приключи до две години.

Според данните в Търговския регистър компанията се занимава със строителна дейност и покупко-продажба на недвижими имоти, но в отчета й за 2014 г. няма нито приходи, нито активи, нито задължения. Идеята на "Сейкред ленд" е комплексът да има нулеви въглеродни емисии, пише в прессъобщението на Swiss-Belhotel International за новия хотел.

Самият хотел ще е 4 звезди и ще разполага със 100 стаи. Сградата ще е с ефективно управление на отпадъците, схема за намаляване на замърсяването, възобновяема енергия от вятър, соларна и геотермална. Веригата ще предлага холистично лечение, дейности като медитация, йога, разходки и др. 

Ресторантът на хотела ще използва прясна храна от органична ферма, която също ще може да се посещава от гостите. Около 150 души ще бъдат наети. Джон Лагос, вицепрезидент за операциите и развитието на хотелската верига в Европа, смята, че хотелът ще привлича туристи и от България, и от чужбина.

Кои са Swiss-Belhotel International

Swiss-Belhotel International е създадена през 1987 г. със седалище в Хонконг и притежава над 120 хотела и проекти по целия свят, най-вече в Китай, Виетнам, Филипините, Индонезия, Австралия, Близкия изток. 

Компанията се стреми към разширение и в Европа, като вече е базирала европейския си офис в Атина, Гърция. 

Компанията е частна и нейни акции не се търгуват на фондова борса. Това е причината и да не се разбере какъв е размерът на печалбата и приходите й.

Според Джон Лагос потенциалът за туризма в България е огромен и той ще процъфтява през близките години.

Той още коментира, че именно поради тази причина искат да развият ресурсите, с които да се обслужват туристите, и по-конкретно по отношение на самолетния транспорт, места за настаняване, хранителни и други услуги, така че да отговарят на международните стандарти, които "без съмнение България може да предложи". 

До края на 2015 г. се очаква и подписване на сделка за управление на хотел във Варна, без да уточнява кой точно, а групата търси хотели и в София, Банско, Пловдив, Бургас и Поморие.



Източник: в.Капитал







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Яковски
премахни филтъра

-5
 
 
А така, продайте на чужденците още 30 декара от държавата ни...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Икономическа зона "Тракия"
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Дете от Враца бе простреляно в главата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: