Има вариант за увеличение на пенсиите с 2,4%

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:08 / 03.11.2014
2072
Има вариант за увеличение на пенсиите догодина при прилагане на швейцарското правило с 2,4%. Това заяви служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков в понеделник.

И през трите месеца всички социални плащания за деца, майки и хора с увреждания, за енергийни помощи и медицински изделия, бяха извършени навреме, обяви Христосков на заключителната си пресконференция.

Близо 3 000 лица и семейства бяха подпомогнати с еднократна помощ, а МС гласува обезщетения на близките на загиналите при трагичните събития, отчете Христосков.

Според него, като извънредно плащане се очертава и компенсацията във връзка с поскъпването на ел. енергия. Досега са приети близо 300 000 заявления, платено е на близо 200 000 души, добави той.

Христосков определи периода на работата на министерството като нелек. Наред със задачите, които имахме да изпълняваме във финансови ограничения, през този период се случиха доста неблагоприятни събития, тежки аварии, каза той. Христосков обясни, че наред с текущите задачи, които кабинетът е изпълнявал, не се е притеснявал да гледа напред и да разработи проектозакони и стратегии, които вече са представени на НС. Първата от тях е проектът за актуализация на бюджета.

Христосков коментира, че задачата на министерството е била да задържи безработицата на приемливи нива, като към момента тя не е намаляла. При младежката безработица има намаление, освен това, около 8000 младежи ще бъдат заети по програмата "Младежка заетост". Христосков заяви, че сред работата на министерството е била и изработка на различни варианти за реформа на осигурителната система. Два важни акцента, според него, са условията, при които ще бъдат осигурявани хората, работещи при първа и втора категория труд и къде ще се плащат парите им. Промените не предвиждат намаление на пенсиите, каза Христосков.

Източник: bTV


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Сестрата на убития Пейо: Брат ми и Красимира никога не са се разб...
Спряха контрабанда на турски матрици за монети
Бащата на кмета на Омуртаг е кандидат-депутат, но остава в ареста...
Премиерът категоричен за пенсиите
Прокуратурата е съгласна Васил Божков да е на свобода
Нов хазартен оператор стартира до дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).