ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Идва възмездие за Борислав, убил жена си с особена жестокост
Автор: Пламена Николова 14:57 / 24.07.2019Коментари (0)5282
© Фейсбук
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд домашен насилник за убийство на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна

За убийството на съпругата си Кремена, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, Окръжната прокуратура във Варна ще изправи пред съда 41-годишния Борислав Н. Бившият рулеви, който работел в златарско ателие на пазара във Варна, пребивал системно съпругата. Първият побой на жена си нанесъл дни след сватбата им през ноември 2013 г.

За проблемите в брака Кремена споделяла с родителите и брат си, подавала и жалби в полицията. Пред своя състудентка от Софийския университет и приятелки разкривала, че тя има интелектуално надмощие в семейството, а Борислав – физическо.

Брачният живот, изпълнен с побои, физическо и психическо насилие над жертвата, довел до решение за разтрогването му. Съпрузите подали молби за прекратяване на брака си на 8 февруари тази година. Бракоразводното дело било насрочено за 26 февруари 2019 г. във Варненския районен съд – само ден след убийството на Кремена.

Заради физическото насилие, което Борислав упражнявал над Кремена, родителите й се тревожели за нея и баща й  настоявал тя да му звъни всяка сутрин до 10 часа, за да е сигурен, че е жива.

На 24 февруари тази година около 16,15 часа Борислав се обадил на Кремена и поискал да говори с нея във връзка с предстоящия развод. Върнал се в обитавания от тях апартамент в 17 часа. Около 19 часа разговорът прераснал в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата й в стената на хола, в ръба на комина, с всякакви предмети, които му били под ръка. Започнал да я души. Писъците на младата жена били чути от хазяите им.  

Около 20,20 часа Кремена успяла да се откопчи от подсъдимия, изтичала на етажа на хазяите и поискала от тях да повикат полиция. Мъжът предложил тя да отиде в Първо РУ на МВР, но пребитата жена отказала. Окото, устата и носът й били подути и окървавени. Кремена се върнала в жилището, а хазяйнът слязъл и предупредил Борислав да спрат скандала.

Домашният насилник повикал майка си, за да му помогне да се изнесе. Взел лични вещи, телевизора и лаптопа и с майка си напуснал апартамента с такси. След тръгването им тя заключила входната метална врата и пуснала резето.

На 25 февруари след 12 часа майката на Кремена започнала да я търси по телефона. След като не успяла да се свърже с нея, към 14 часа отишла в апартамента. Никой не отворил на позвъняванията й. тогава подала сигнал в полицията. За да влязат в жилището, бил извикан екип на гражданска защита.

Тялото на Кремена било намерено в една от стаите след влизане в апартамента през балкона. В хола масата била обърната, имало и счупени предмети.

Смъртта на 40-годишината Кремена, настъпила в периода от 4,30 до 7,30 часа на 25 февруари тази година,  била причинена от притискане на мозъка от масивен вътрешен кръвоизлив, причинен от травматичните увреждания по главата и лицето й. Развитието на вътрешния мозъчен кръвоизлив  ставало бавно, за часове, до появата на животозастрашаващите признаци и настъпването на смъртта.  При аутопсията на тялото съдебните медици описали травми и по шията, гърба, поясно-хълбочната област, краката и ръцете, получени чрез удари върху или с твърди предмети.

Към момента на извършване на убийството Борислав е бил в състояние на обикновено алкохолно опиване – лека степен, но е могъл да ръководи постъпките си. Единственото смекчаващо вината му обстоятелство според прокуратурата е чистото му съдебно минало.

Предстои делото срещу 41-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Борислав Н. е приведен в затвора.


Още по темата: общо новини по темата: 10
10.08.2020 »
08.06.2020 »
05.03.2019 »
05.03.2019 »
01.03.2019 »
28.02.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: