ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Грозна гавра с репортер на "Господарите" заради разследване! Получава обаждания за секс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:01 / 25.02.2021Коментари (0)10148
©
Репортерът на gospodari.com Виктория Симеонова се превърна в мишена на грозни атаки заради работата си по разследване, показващо мащабни финансови злоупотреби. Снимки от личния ѝ профил в социалните мрежи, както и телефонният ѝ номер бяха публикувани в сайтове за платени сексуални услуги, вследствие на което от дни получава и нецензурни обаждания и съобщения. Стигнало се е до там, че от нейния телефон да се поръчват и артикули от секс магазини. Информация по случая вече е подадена и към Асоциация на европейските журналисти – България.

Историята на разследването, по което в момента Виктория работи, е причина за грозните атаки. Ето и каква е тя накратко:

През 2013 година финансовият брокер "Глобал Маркетс“ беше обект на разследване от ДАНС заради "всяване на банкова паника“, а лицензът на компанията беше отнет от Комисията за финансов надзор. Години по-късно, през 2018 година в "Господари на ефира“ бяха представени историите на засегнати от дейността на "Интерактив кампъни“ – тогавашното ново име на "Глобал Маркетс“. Прокураутрата образува 5 досъдебни производства по случая, обеща проверки и обвинения при събиране на достатъчно доказателства.

През 2020 още излъгани по същата схема сигнализираха на "Господарите“ за новите имена, с които финансовата пирамида действа: "Финанс Инженеринг“, "Фин Инженеринг“, "Позитива“, "Прогресива“, "Алтернатива“, "Капитал инженеринг“ и още сходни имена, с които финансовите брокери се представят. Зад всички тези фирми стоят Кирил Джабаров и Йордан Моллов – въпреки че е практика официално в управителния съвет на компаниите да се вписват други имена. Нито една от фирмите, обвързани с вече познатата схема, няма лиценз от Комисията за финансов надзор и от Българската народна банка. Сред новите пострадали има хора, инвестирали шестцифрени суми, които вече са изгубили вяра в институциите. Само към "Господарите“ до момента са се обърнали хора, инвестирали общо повече от 700 000 лева във финансовата пирамида. Важно е да се отбележи, че с цел прикриване на злоупотребите се променят не само имената на фирмите, но и на физическите лица, работещи в офиса на фирмата на бул. "България“ 51 в столицата. Има данни, че същата пирамида действа и в Гърция, Македония и Сърбия, а в Румъния дейността е била прекратена през 2019 година след акция на властите.

Интересен нов детайл около финансовата пирамида е медийната група, с която си служат срещу всеки, решил да подаде жалба срещу тях в полицията или Прокуратурата. Клевети по адрес на засегнатите се разпространяват от месеци от сайтове, в чиито управителен съвет влиза управител на една от фирмите-част от схемата. Това са сайтовете crimes.bg, kliuki.bg, kliuki.ws, hotarena.net и mreja.bg.

Скрити камери от срещи на засегнати с представители на фирмата показаха как мнимите финансови брокери примамват жертвите си да инвестират още средства и ги убеждават да не настояват да изтеглят средствата си.

След като при първия опит на екипа на "Господарите“ да се срещне с ръководството на пирамидата, това не се случи, на следващия ден репортерът Виктория Симеонова получи покана от представяща се като асистент на Йордан Моллов. На мястото на срещата вместо Моллов, екипът беше посрещнат от репортер и оператор на crimes.bg. Специално за тази среща на вратите на офиса на "Гранд Спот Маркет“ – поредната нова фирма от пирамидата, екипът на "Господарите“ откри разпечатки на обяви в сайтове за сексуални услуги с телефона и снимките на Виктория Симеонова. Грозната гавра продължава и дни по-късно с обаждания по телефона и СМС-и с нецензурно съдържание, за които репортерът е подал жалба в ГДБОП. От сайтовете, където са качени обявите, реагират бързо и ги свалят след молба от страна на екипа, но това не означава, че моментално не се качват нови обяви в други сайтове с цел тормоз над репортера заради работата му по темата.

Въпреки дългогодишната работа на "Господарите“ по темата и многобройните жалби, подадени до Прокуратурата, до момента не се забелязва институциите да работят по тези сигнали – именно това мотивира стоящите зад финансовата пирамида да продължават с измамите.


Още по темата: общо новини по темата: 3169
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/529 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: